DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Gölcük’te aşırı derecede sıcaklıklar devam edecek

Gölcük’te aşırı derecede sıcaklıklar devam edecek

Geçtiğimiz hafta etkili olan aşırı derecedeki sıcaklıklar bu hafta da etkisini gösterecek.

Sıcaklar etkili olacak

Meteoroloji’den alınan bilgilere göre Pazartesi gününden itibaren hafta sonuna kadar hava güneşli ve sıcak olacak. Pazartesi (dün) 30 derece, Salı 33 derece, Çarşamba 33 derece, Perşembe 33 derece, Cuma 31 derece, Cumartesi 32 derece ve Pazar günü ise 33 derece olacak. Bizden size tavsiye, dışarı çıkarken başınıza şapka takmayı unutmayın ve yanınızdan suyunuzu asla ayırmayın.

Uzmanlardan uyarı geldi

Uzmanların açıklamalarına göre, ‘’Yaz sezonu genel olarak sıcaklıkların baş gösterdiği, havaların kurak geçtiği mevsimdir. Özellikle kronik hastalarımız için bu yaz dönemi çok büyük önem arz ediyor. Bu mevsimde yeterince sıvı almak gerekir, yaşlılara dikkat etmek gerekir. Özellikle saat 10.00 ile 14.00 arasında güneşe dikkat etmek gerekir. Bu saatler arasında güneşin etkilerini görürüz. Bu saatler arasında gerekmedikçe dışarıda olmamalarını öneriyoruz tabi ki. Şansları veya imkânları varsa eğer, klimalı bir ortamda vakit geçirebilirler, serin yerlerde zaman geçirsinler, bol bol sıvı alsınlar. Özellikle hastalarımızın bu havalarda sıcaktan etkilenme olasılıkları çok yüksek. Ciddi kalp ritim bozuklukları görebiliyoruz. Sıcak havalarda bağırsak enfeksiyonlarına sebep olabilen bakteriler, yiyeceklerde daha kolay üremektedir. İyi yıkanmayan sebze ve meyveler, bağırsak enfeksiyonlarına yol açar. Sıcak yaz döneminde artan mikrobik bağırsak enfeksiyonlarından korunmak için hijyen kurallarına daha çok dikkat edilmelidir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.