DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük’te vatan nöbeti ilk günkü gibi

Gölcük’te vatan nöbeti ilk günkü gibi

15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. seneyi devriyesi nedeniyle Gölcük Anıtpark’ta bir program düzenlendi.  15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle Anıtpark’ta düzenlenen programda darbe akşamı ve sonrasında olduğu gibi vatan nöbetinin devam ettiği gözlenirken, Gölcüklüler çok büyük ilgi gösterdi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. seneyi devriyesinde, Gölcük Kaymakamlığı ve Gölcük Belediyesi birlikteliğinde düzenlenen programda, tüm şehitlerimiz ve 251 demokrasi şehidimizanlamlı bir etkinlikle anıldı. 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle Anıtpark’ta düzenlenen programda, darbe akşamı ve sonrasında demokrasi nöbetlerinde olduğu gibi vatan nöbetinin devam ettiği gözlenirken, Gölcüklüler çok büyük ilgi gösterdi.

ANITPARK HINCA HINÇ DOLDU

Anıtpark hınca hınç dolarken, Gölcük Kaymakamı Mustafa Irmak, Gölcük Deniz Ana Üs ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Yavuz Kılıç, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Eren Ulak, İlçe Jandarma Komutanı Mahir Sarıdağ, İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Özdemir, İlçe Müftüsü İlyas Öztel, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, siyasi parti ilçe başkanları ve yönetimleri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları da bu anlamlı programa katılım sağladı.

“DÜŞMANLARIN SALDIRILARI ASLA BİTMEDİ”

Saygı duruşu ve sonrasında hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nın okunduğu programda ilk olarak Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer halka seslendi ve şunları söyledi: “Bu alanı 15 Temmuz akşamında ve akabinde 27 gün süren Demokrasi nöbetinde olduğu gibi aynı şevkle heyecanla doldurduğunuz için sizlere kalpten şükranlarımı sunuyorum. Bu toprakları 1071’de Malazgirt Savaşı’ndan sonra atalarımız vatan haline getirdiler. O günden bugüne kadar düşmanların saldırıları asla bitmedi. Ancak Alparslanlar, Kılıçarslanlar, Fatih Sultan Mehmetler, Mustafa Kemallerinönderliğinde bu millet topraklarımızı Allah’ın izniyle düşmanlara karşı hep savundu. Bu zamana kadar Haçlı Seferleri gibi bire bir yapılan saldırıların dışında, ilk kez son 10 yıl da değişik saldırılara maruz kaldık. Şimdi bunları hatırlamanızı rica ediyorum. Türkiye’nin güneyinde bir terör koridor oluşturulmaya çalışıldı. Hendek çatışmaları yaşandı, Gezi olayları yaşandı, 17-25’i yaşandı ancak en vahim olanı 15 Temmuz hain darbe teşebbüsü yaşandı. Düşmanlar, müstekbirler ve emperyalistler bir tek kurşunlarını atmaksızın, maalesef ve maalesef kahraman ordumuzun ve bürokrasimizin içerisine sızarak, hain bir darbe teşebbüsünde bulundular” dedi.

“BU VATANI ASLA PARÇALAYAMAYACASINIZ”

Başkan Sezer konuşmasının devamında ise,“Milletimiz dün olduğu gibi 15 Temmuz 2016 akşamında da bu hainlere gereken cevabı verdi ve ben bu akşam burada görüyorum ki, bu millet her zaman ve her şart altında yapılacak girişime cevap verecektir inşallah. Milletimiz Türkiye’nin her yerinde, kahraman vatan evlatlarıyla darbeye karşı gereken cevabı vermiş, Gölcük’te de ve memleketin değişik yerlerinde de hainlere geçit vermemiştir. Bundan sonra da vermeyecektir. Şunu burada dosta düşmana açıkça söylemek istiyorum, bu milleti asla bölemeyeceksiniz. Bu vatanı asla parçalayamayacaksınız. Bu bayrağı indiremeyeceksiniz. Bu ezanı dindiremeyeceksiniz. Bize diz çöktüremeyeceksiniz. Ben özellikle gözünü kırpmadan bu vatan için canını ortaya koyan aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Mehmet Akif Ersoy bu millete Allah bir daha istiklal marşı yazdırmasın demişti bende diyorum ki, Allah bu millete tekrar 15 Temmuz gibi karanlık akşamlar yaşatmasın. 15 Temmuz Demokrasi Milli Birlik Gününüzü kutluyorum” diyerek sözlerini alkışlar arasında bitirdi.

“15 TEMMUZ HAİN BİR DARBE GİRİŞİMİDİR”

Başkan Sezer’in konuşması sonrasında bir konuşma yapan Gölcük Kaymakamı Mustafa Irmak ise şunları söyledi: “Bugün 3.yılını idrak ettiğimiz 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle toplanmış bulunmaktayız. Bir tarafta 251 vatandaşımızın bir gecede kaybetmenin hüznünü yaşarken, bir tarafta da Dünya’da eşi ve benzeri olmayan bir direnişe imza atmanın onurunu yaşıyoruz. 15 Temmuz Türk Demokrasi tarihinin en önemli günlerinden birisidir. Çünkü Türk milleti demokrasiyle olan sevdasını, özgürlüğe olan tutkusunu canı pahasına tüm Dünya’ya duyurmuştur. 15 Temmuz Türkiye Cumhuriyeti’nin birliğine, beraberliğine, kamu düzenine, milli iradeye FETÖ Terör örgütü tarafından yapılan hain bir darbe girişimidir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla tüm milletimiz alanlara inmiş canı pahasına milli iradeye sahip çıkmıştır. Dünya’ya örnek olmuştur. Milletimiz geçmişte olduğu gibi zor koşullardan esenliğe çıkmasını yine bilmiştir. Biz bu topraklar için çok şehit verdik. 15 Temmuz bize şunu gösterdi. Vatan söz konusu olduğunda bu millet aynı safta bir araya gelen necip bir millettir. Bu millet cesur bir millettir. Bu millet kahraman bir millettir. Rabbim bu birliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin. Rabbim bir daha 15 Temmuz gibi travmalar yaşatmasın. gün yaşatmasın. FETÖ’cü alçaklar karşısında kanlarıyla destan yazan şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

PROGRAMDA BİRÇOK ETKİNLİK YER ALDI

Ardından 15 Temmuz programına katılan Gölcükspor Başkan Hüseyin Çardak ve Teknik Direktör Taner Gülleri ile birlikte sahneye geldi ve birlik beraberlik görüntüsü verdiler. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı, Anıtpark’ı dolduran yüzlerce Gölcüklüye unutulmaz anlar yaşatan bir konser verdi. Sonrasında şiirler okundu ve Mürsel Paşa Türk Müziği Topluluğu sema gösteri eşliğinde tasavvuf müziği seslendirdi. Sırf Tiyatro Ekibi ise 15 Temmuz’u anlatan “Son destan” adlı oyunu canlandırdı. Kuran Kerim Tilaveti, sela okunması ve İlçe Müftüsü İlyas Öztel’in tüm şehitlerimiz için dua etmesi sonrasında program son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.