DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Kocaeli’de bir ilk TUGİS AKIL OYUNLARI

Kocaeli’de bir ilk

TUGİS AKIL OYUNLARI

Bir başarı hikayesi, Tuğçe İlişen. Çocuk gelişimi Özel Eğitim bölümünü okuduktan sonra işinde uzmanlaşan ve kendini sürekli geliştiren genç bir iş insanı. Tugis Akıl Oyunlarının tasarımcısı, Milli Eğitim Bakanlığının 3.sünü düzenlediği Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Materyal ve Etkinlik yarışmasında 1416 başvuru içerisinde Türkiye 4.sü olarak Kocaeli’de bir ilke imza attı. Kendisinin başarı hikayesi ise bu şekilde başlamış oldu. Türkiye 4.sü olduktan sonra çocuk gelişimi ve özel eğitime daha çok katkı sunmak için Tugis firmasını  kurdu, ilk çocuk gelişim oyununu tasarladı. Şimdi Tugis’in mimarı Tuğçe İlişen’i yakından tanıyalım

1- Sizi tanıyabilir miyiz? 


11 Temmuz 1997 yılında İzmit’te doğdum. Ailemle birlikte Kartepe’de ikamet etmekteyim. Zübeyde hanım kız meslek lisesin de Çocuk gelişimi / özel eğitim bölümü okuduktan sonra, Anadolu Üniversitesi lisans sosyal hizmet bölümünü bitirdim. 2. Üniversite olarak da İstanbul üniversitesi çocuk gelişimi bölümünü uzaktan eğitimle okumaktayım. 


2-Tugis Akıl Oyunlarını bize kısaca anlatırmısınız ? 


Tasarım , Oyun , Gelişim ve Öğrenme 
Tugisi’i kurmaya karar verdiğim de , bölgemiz ve coğrafyamızın bu dört temel gereksinime nasıl cevap verir ve en önemlisi çağdaş bir yorumla bunları nasıl harmanlarız sorusuna cevap arayarak ilk adımımı attım.

3- Tugis Akıl Oyunları Projesini nasıl hayata geçirmeye karar verdiniz ? 


Henüz 20’li yaşların başında genç girişimci adayı olmak gerçekten Harika. Ancak buraya getirmek elbette hiç kolay olmadı. İlk ve orta öğretim boyunca yalnızca tek bir alana odaklanmış olarak hatırlıyorum kendimi Çocuk gelişimi. Sanki başka hiç bir mesleği yapamam gibi geliyor bana. Bu alanda özellikle yeteneklerimi sergilemek için sabırsızlanıyordum. Ancak ilk fırsatımı bundan yaklaşık bir sene önce bir yarışmada ile elde ettim. Milli Eğitim Bakanlığının 3.sünü düzenlediği Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Materyal ve Etkinlik yarışmasında 1416 başvuru içerisinde Türkiye 4.sü olarak başardığım başarı özgüvenime ve fikirlerime ciddi katkıda bulundu. Artık çocuklar için bir şeyler yapabilirdim.

4-Tugis Akıl Oyunları’nın bugünü ve geleceği nelerdir ?

 
Tugis temelde üç alanda Ar-ge çalışması yürütüyor ve çeşitli destek ve proje programlarından faydalanarak gelişimini hızla sürdürüyor. Tugis bir oyun projesi , masa oyunları , dijital platform uygulamaları ve teknolojik yatırım alanlarında faaliyet göstermeyi planlıyor ve çok kısa zaman içerisinde tüm mecralarda büyük ses getirmeyi planlıyorum. 



YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.