DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Kocaman, ‘Mesleklere sahip çıkmalıyız’

Kocaman, ‘Mesleklere sahip çıkmalıyız’

Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili ve Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, unutulmaya yüz tutan mesleklerin canlandırılarak tanıtılmasının önemi hakkında açıklamalarda bulundu.  

Başkan Mesleklerin birçoğu teknolojiye yenik düşmüş durumda

Kocaman, “Kültürümüzde yeri olan, geçmiş yıllarda yapılan ve artık bu meslekleri yapacak bir kişinin kalmamasından dolayı kaybolmaya yüz tutan birçok meslek bulunuyor. Bizim öncelikle bu mesleklere sahip çıkmamız, meslekleri yaşatmamız ve bunların tanıtımını yapmamız gerekiyor. Böylelikle bir kültürümüzü canlı halde tutmuş oluruz. Bu konuya ciddi bir şekilde eğilmemiz gerekir. Örnek verecek olursak dokuma, urgancılık gibi birçok mesleği icra eden kişi sayısı gerçekten azaldı. Bunların hepsinin bir sanatsal değeri var. Mesleklerin birçoğu teknolojiye yenik düşmüş olsa da canlandırmak yine insanoğlunun elinde. Bu meslekleri canlandırıp tanıtımlarını iyi yaptığımız müddetçe ekonomik açıdan getirisi her zaman yükselecektir. Bunun ülke turizmine katkısının olacağını da düşünüyorum. Ülkemize gelen turistlerin birçoğu, bu tür meslekleri icra eden kişileri ilgi ile izliyor. Bu tür bir fırsat varken değerlendirmemiz gerektiği düşüncesini taşıyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.