DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Merkez Bankası’nın faiz oranlarını açıklamasıyla PİYASALAR RAHATLADI

Merkez Bankası’nın faiz oranlarını açıklamasıyla PİYASALAR RAHATLADI

Merkez Bankası’nın faiz oranlarını açıklamasıyla

PİYASALAR RAHATLADI

İlçemizde hizmet vermekte olan Bektaş Döviz’in vezne sorumlusu Müjdat Kazanfer döviz piyasası hakkında açıklamalarda bulundu. Kazanfer yaptığı açıklamda, “ Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın faiz oranlarını olumlu yönd4e açıklmasıyla piyasalarda rahatlama meydana geldi” dedi.

Kazanfer, “Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası politika faizinin 425 baz indirerek rekor bir indirim yapmış oldu”

 Bektaş Döviz’in vezne sorumlusu Müjdat Kazanfer yaptığı açıklamada, “ 25 Temmuz’da Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın faiz kararı öncesi 5.730 bandında olan dolar, 25 Temmuz günü toplanan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası politika faizinin 425 baz indirerek rekor bir indirim yapmış oldu. Zaten piyasalar 300-325 puan indirimi bekliyordu. 425 baz indirim yaparak sürpriz yaptı ve bir anda dövizde yukarı yönlü hareketlenmeler gördük. Ancak piyasalar bu indirimi olumlu karşılayarak aşağı yönlü hareketlenmeler gördük. Hemen sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın vermiş olduğu kararı değerlendirerek önümüzdeki günlerde kademeli olarak faizlerin düşeceğini söyledi. “Çünkü faizler düşerse enflasyonda düşer” dedi.  Bu açıklamanın ardından Dolar  ve Euro’da hızlı bir düşüş gördük. Amerika Başkanı Donald Trump’ın da “Türkiye’yi S-400’leri aldığı için suçlamıyorum” demesinin ardından şu an için döviz fiyatlarında aşağı yukarı hareketlenmeler devam ediyor.  Özellikle borcu olan kişilerin bu fiyatlardan almalarını tavsiye ediyorum. Bozduracak olanlarında ihtiyacı kadar bozdurmalarını tavsiye ediyoruz. Herhangi bir olumsuzlukta dövizin yukarı yönlü yükseleceğini tahmin ediyoruz” dedi.

Döviz fiyatları

Dolar alış 5.600 satış 5.650

Euro alış 6.200 satış 6.250

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.