DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Sanat Cafe’de Gölcüklü kadınlar çok mutlu

Sanat Cafe’de Gölcüklü kadınlar çok mutlu

Gölcük Belediyesi’nin ilçemize kazandırmış olduğu Sanat Galerisi’nde yer alan Sanat Cafe’de Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeleri kendi ürettikleri ürünlerin satışını yaparken Gölcüklü kadınlarda böylesi güzel bir cafeye sahip oldukları için çok mutlu olduklarını ifade ettiler. 

2 ayda bir sıra geliyor

Gölcük Belediyesi’nin 2007 yılında Gölcük’ümüze kazandırdığı ve Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyesi bayanların hizmet verdiği Sanat Cafe’de görev yapan bayanlar durumlarından çok memnun olduklarını dile getirdiler. 10 gruptan oluşan  ve 3’er kişilik gruplar halinde bir hafta Sanat Cafe’yi işleten bayanlar sırayla görev alıyorlar. Bu bağlamda bir gruba 2 ayda bir sıra geliyor. Bayanlar görev sürelerinde kendi sermayeleri ile ürettikleri ürünlerin satışını yapıyorlar. Gün sonunda ise kazanılan ücret kendi aralarında bölüştürülüyor.

Şener, “Bana sıra gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum”

Bu hafta Sanat Cafe’de Öznur Tunçbilek, Hurican Erol ve Hacer Kurt  görev alıyor. Her gün taze yaptıkları börek, poğaça, kek, kurabiye, salata ve zeytinyağlı yemekleri ile müşterilerini ağırlayan bayanlar Sanat Cafe’de çalıştıkları için çok mutlu olduklarını ifade ettiler.  Sanat Cafe’de görev almaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Hurican Erol , Gölcük Belediyesi’nin bize böyle bir imkan sunmasından dolayı çok mutluyuz. Sanat Cafe’de şu anda 3 kişilik gruplar halinde 10 grubumuz var. Yani bir gruba 2 ayda bir sıra geliyor. Bu bir haftalık süreçte kendi ürettiğimiz ürünlerin satışını yapıyoruz. Sanat Cafe’de yaz aylarında olduğumuz için kış aylarında olduğu gibi bir anda yoğunluk olmasa da ilgiden memnunumuz. Okul zamanı çocuğunu okula getiren anneler daha çok geliyordu. Şimdi ise kahvaltı yapmaya gelen gruplarımız var. Birde özellikle 5’ten sonra yoğunluğumuz oluyor. Tabi öğle saatlerinde de çalışan bayanlarımızdan güzel bir ilgi var. Akşama kadar yaptığımız tüm ürünler tükenmiş oluyor. Yani kış aylarında bir anda yoğunluk oluyor ve bizlerde sıkışabiliyorduk. Şimdi ise tatlı tatlı bir hareketlilik oluyor. Bu da bizi yormadan keyifle çalışmamızı sağlıyor.  Bize böylesi güzel bir imkan sağladığı içinde Gölcük Belediyesi’ne ve Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanımız Nurten Turnalı’ya çok teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.