DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

SİME-SEN’den Askeri Fabrikalar Müdürü Sakarya 1. Ana Bakım Fabrikası’na ziyaret SENDİKA ÜYELERİ HAKKINDA GÖRÜŞMELER YAPILDI

SİME-SEN’den Askeri Fabrikalar Müdürü Sakarya 1. Ana Bakım Fabrikası’na ziyaret

SENDİKA ÜYELERİ HAKKINDA GÖRÜŞMELER YAPILDI

Sivil Memurlar Sendikası (SİME-SEN)  Kocaeli Şubesi Başkanı Sevindik Saral, Genel Başkanları Serdar Dursun ve beraberindekilerle Askeri Fabrikalar Müdürü (AFM) Sakarya 1. Ana Bakım Fabrikası’nda çalışan üyeleri hakkında görüşme gerçekleştirdiler.

Bir dizi görüşmeler yapıldı

Çalışma hayatı konusunda sorulan genel soruların ve boşlukta kalan noktaların aydınlatılması için SİME-SEN Genel Başkanı Serdar Dursun, Genel Başkan Yardımcısı Ercan Büyükkaya, Ankara Şube Başkanı Kemal Duman, Kocaeli Şube Başkanı Sevindik Saral ve Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü (AFGM) Temsilcisi Yücel Kılıçarslan’nın da heyet olarak katıldığı Askeri Fabrikalar Genel Müdür Yardımcısı Tuğgeneral  İsmail Amanvermez ve Personel Daire Başkanı  Çetin Kurtoğlu ile bir dizi görüşmeler yapıldı.

Genel Başkan Serdar Dursun ziyaret hakkında bilgi verdi

Gerçekleştirdikleri ziyaret hakkında bir açıklama yapan SİME-SEN Genel Başkanı Serdar Dursun, “ Özlük haklarının zedelenmeden çalışan arkadaşlarımızın ailelerinin de hassasiyetlerinin gözetilmesi, yapılacak işlemlerin zaman kaybetmeden yürütülmesi istenmiştir. Askeri Fabrikalar Müdürlüğü bünyesinde kontrol teşkilatını oluşturacak meslektaşlarımız 45 civarı kadro hariç ilk aşamada önce AFGM sırası ile MSB bağlısı işyerleri tercihlerinde sıkıntı yaşanmaması için elden gelen çabanın sarf edildiği bilgisi teyit edilmiştir. Yeni yapıya uygun TMK çalışmasının kurban bayramı öncesi yetiştirilmeye çalışıldığı dolayısı ile tayin işlemi göreceklerin en kısa sürede bilgilendirileceği yani, yeni tayin yerlerinin tebliğ edileceği bilgisi paylaşılmıştır. Tank palet fabrikamızın kontrol teşkilatında kalacak meslektaşlarımızın yeni oluşturulan MSB AFGM Bakım, OYAK gibi devlet memurlarına önemli destek sağlayan bir kurumdan arkadaşlarımızın ilişkilerini kesmemesi adına TSK bünyesinde kalabilen arkadaşlarımızın menfaatine olacaktır.

Sivil kurumlara geçiş yapılması sonucunda OYAK üyeliğinin devam etmesinin olanaksız olduğu tarafımıza bildirilmiştir. Kanun değişikliği için Genel Merkezimiz bildirimlerini yapmıştır. TBMM’nin tatile girdiği bu dönemde konu ile ilgili mağduriyetlerin yani OYAK üyeliğinin sonlandırılması konusunun MSB ve TSK işyerlerinden ayrılış ile beraber gerçekleşeceği de beyan edilmiştir. Ayrıca Sakarya ve yakınındaki TSK işyerlerine tayin isteyen arkadaşlarımız için ilave kadro çabası sarf edildiği de değerlendirilmiştir.

Sivil kurumlara tayin isteyen Devlet memurlarının öncelikle MSB ve TSK işyerlerini değerlendirmeleri de görüşme konusu olmuştur. Onarım ikmal müdürlüğü çalışanı olmasının planlandığı belirtilmiştir. Zırhlı ve diğer birliklerimizin tamir, tadil, fasbat, muayene işlerini yürüteceği diğer yapılanma içerisinde MSB’yi temsil edeceği düşünülmektedir. TSK işyerlerimize tayin olunabilmesi için tüm kolaylığın sağlanacağı belirtilmiştir. Emekli dilekçesi veren meslektaşlarımızın emeklilikleri en kısa sürede onaylanarak özelleşme kanunu kapsamında %30 fazla bedellendirme olumludur. Emeklilik tebliğlerinin en kısa sürede kendilerine ulaştırmak için faaliyetler hızlandırılmıştır. Sürecin başladığı günden bu yana sadece Cumhurbaşkanlığı makamının tasarrufunda ilerleyen yol haritasında, sonuçlandırılması beklenen işlemler için sona yaklaşılmıştır. Fabrikamız çalışanlarının yanındaki haklı yürüyüşümüz, onları ilk günden bu yana yalnız bırakmadığımız gibi devam edecek. Son şekillendirme yani son arkadaşımız kati yerinde konuşlanıncaya kadar, hassasiyet içerisinde takibimiz sürecektir. Yalnız değilsiniz, yalnız kalmayacaksınız. Çalışana alın teri dökene saygı borcumuzdur” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.