DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

17 Ağustos şehitleri, mezarları başında gözyaşları ve dualarla anıldı 20 YILDIR DİNMEYEN ACI

17 Ağustos şehitleri, mezarları başında gözyaşları ve dualarla anıldı

20 YILDIR DİNMEYEN ACI

Asrın felaketi olarak adlandırılan 17 Ağustos depreminde yakınlarını kaybedenler, depremin 20. yıldönümünde  17 Ağustos Mezarlığına gelerek gözyaşları ve dualar eşliğinde kayıplarını andılar. 17 Ağustos Mezarlığında düzenlenen anma programına yoğun katılım oldu.

Aileler mezarlıklara akın etti


17 Ağustos depreminin 20. Yıldönümünde ilçemizde mezarlıklar, depremde yakınlarını kaybedenlerle doldu taştı. Yaşadıkları acıyı yıllar geçmesine rağmen unutamadıklarını dile getiren deprem şehitlerinin yakınları, 17 Ağustos Şehitliği’nde bulunan yakınlarının mezarı başında duygu dolu anlar yaşadı. Şehitliği ziyaret eden deprem şehitlerinin yakınları, mezarları gözyaşları içerisinde temizleyerek dualar etti.

Katılım oldukça yoğun oldu

17 Ağustos Deprem şehitlerini anma programı kapsamında, 17 Ağustos Deprem Şehitliğinde deprem şehitleri için Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve dualar okundu. Gölcük İlçe Vaizi Adnan Yıldız ve Hocanın birlikte okuduğu dua programına Gölcük Kaymakam Vekili Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer,  Başkan Yardımcıları Kemal Kahraman, İbrahim Tektaş, Fikret Ormancıoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Çetin Seymen, CHP eski İlçe Başkanı ve Millet İttifakı Eski Belediye Başkan Adayı İsmet İşeri, İYİ Parti İl Yönetim Üyesi Çetin Kocatürk, Gölcük Gençlik Merkezi Müdürü İsmet Ormancıoğlu, Kızılay Gölcük Şubesi Gençlik Birimi, Daire Müdürleri ve depremde hayatını kaybedenlerin yakınları katıldı.

Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve dualar okundu

17 Ağustos Deprem şehitlerini anma töreni kapsamında gerçekleşen Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve dualar okunmasının ardından törene katılanlara Gölcük Belediyesi tarafından mevlüt şekeri dağıtıldı. Törenin sonunda aileler depremde kaybettikleri yakınlarının mezarlarını ziyaret ederek dualar okudular. 20 yıl geçse de acılarının hala ilk günkü gibi taze olduğunu ifade eden deprem şehidi yakınları, “ Allah bir daha o günleri yaşatmasın” dediler. 17 Ağustos mezarlığı gün boyunca mezarlık ziyaretçileri ile doldu taştı.

Mezarlık ziyaretleri gün boyu sürdü

17 Ağustos Deprem Şehitlerini anma programı kapsamında 17 Ağustos Mezarlığı’ndan sonra İhsaniye Deprem Şehitliği, Değirmendere Şehitliği, Yazlık Asri Mezarlığı ve Ulaşlı Şehitliği ziyaret edildi ve Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve dualar okundu. Ayrıca Halıdere Merkez Camii’nde Deprem Şehitleri için Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve dualar okundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.