DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

CHP İlçe Örgütü 30 Ağustos’u ayrı kutladı ATATÜRK’ÜN NEFERİYİZ

30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Örgütü Anıtpark’ta ayrı bir program yaptı.

Partililer programa yoğun katılım sağladı

Programa CHP Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel, İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı,  Yönetimi, Belediye Meclis Üyeleri, Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri ve Yönetimi ile partililer katılım sağladı.

Çelenk sunumu gerçekleştirildi

CHP’nin Çelenk Sunum programı 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Daha sonra Atatürk Anıtına çelenk sunumu gerçekleştirildi.

Gürel, ‘Düşman ordusunun ana unsurları akıllara dehşet verecek katiyetle imha edildi’

Çelenk Sunumunun ardından CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel, konuşma yaptı. Gürel, konuşmasında, ‘Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında, 26 Ağustos 1922 Cumartesi günü başlayan Büyük Taarruz, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da ulaşılan zaferle tamamlanmış, Başkomutan Mustafa Kemal’in, kazanılan zaferi 1 Eylül 1922 tarihli telgrafıyla Türk Milletine “Garp cephesinde 26 Ağustos’ta başlayan taarruzumuz Afyonkarahisar, Altuntaş, Dumlupınar arasında büyük bir meydan muharebesi halinde beş gün beş gece devam etmiştir.TBMM ordularının yiğitliği, şiddeti ve süratiyle, zalim ve mağrur düşman ordusunun ana unsurları akıllara dehşet verecek katiyetle imha edildi.” sözleriyle duyurmuştur.

‘Kayıtsız şartsız milletin olacak egemenliğe’

“Mustafa Kemal için 30 Ağustos, askeri bir zafer olmanın da ötesinde ‘Kayıtsız şartsız milletin olacak egemenliğe’ aralanan tarihi bir dönüm noktasıdır. Bu nedenledir ki tüm cumhuriyetçilerin ve demokratların, herkes için adalet ve huzur talep edenlerin, ülkemizin içinden geçtiği bu karanlık dönemde, ‘vazgeçtim’ deme lüksü yoktur. Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti’ ülküsünü savunacak, Atatürk’ün kimsesizlerin kimsesi olarak nitelendirdiği Cumhuriyetimizi demokratikleştireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta 30 Ağustos Zaferi’ni kazanan ve büyük dehasıyla ülkemizin geleceğine ışık tutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyor, gazilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun’’ dedi.

Aynacı tepki gösterdi

Programda konuşma yapan İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı, yaptığı konuşmada Gölcük halkını eleştirerek, ‘165 bin nüfuslu Gölcük’te zafer bayramı kutlamalarına 165 vatandaş katılmadı’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.