DOLAR 6,1439
EURO 6,6551
ALTIN 331,4
BIST 114.747
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli 16°C
Hafif Yağmur

Değirmendere’de Aşkana Çibörek Evi hizmete girdi

Değirmendere’de Aşkana Çibörek Evi hizmete girdi

Değirmendere’de Aşkana Çibörek Evi hizmete girdi

 Eskişehir’in eşsiz lezzeti olan çibörek Değirmendere’de Müjgan Tosun tarafından açılan Aşkana Çiğbörek Evi  farkıyla Değirmenderelilere sunulacak.

Kısa sürede büyük beğeni aldı

Değirmendere Yalı Mahallesi Reşat Nuri Caddesi Tetik Apt. No:5/B( Çınarlık Parkı Yanı) adresinde Mülgan Tosun tarafından geçtiğimiz haftalarda hizmet vermeye başlayan Aşkana Çibörek kısa sürede Değirmenderelilerden tam puan aldı. İşletmeciliğini ve çibörekleri kendi yapan Müjgan Tosun yaptığı açıklamada, “ Uzun yıllardır kendime böyle bir mekan açmayı düşünüyordum. Bunda en çokta çevrem etkili oldu diyebilirim. Eş dost akrabalarıma yaptığım çibörek çok beğenildiği için bana sürekli “Kendine neden bir yer açmıyorsun” diyorlardı. Bende bu isteklerini daha fazla kıramadım ve kendi mekanım olan Aşkana Çiböreği Evi hizmete soktum. Daha yeni olmamıza rağmen çok güzel olumlu tepkiler aldım ve almaya da devam ediyorum. Açıldığım günden beri sağolsun dostlarımda beni hiç yalnız bırakmadı ve çok güzel destek oldular” dedi.

“Aşkana Çibörek Evi olarak çibörek konusunda oldukça iddialıyız”

Çibörek hakkında bilgi veren Aşkana Çiböreği Evi’nin işletmecisi Müjgan Tosun, “ Çibörek, Eskişehir’e göç eden Kırım Tatarlarına özgü bir yemektir. Aslında asıl adı şibörektir. Zaman içinde ülkemizde çok sevilmiş çibörek veya çiğ börek olarak adlandırılmış ve Eskişehir mutfağının en tanınmış yemeklerinden birisi olmuştur. Tatar böreği de denilen bu börek iyi yapılırsa hamurunun özelliği dolayısıyla fazla yağ çekmeyen, çıtır çıtır incecik hamur ile kıymalı harcın oluşturduğu muhteşem bir lezzettir. Çiğbörek hamurunun kabarması ve yumuşak olması gerekir. Çiböreğin özelliği, konulan kıymalı harcın çiğ olması ve kızgın yağda hamurun içinde pişmesidir. Aşkana Çibörek Evi olarak çibörek konusunda oldukça iddialı olduğumuz söylüyor ve değerli Değirmendere halkını çiğböreğimizi demeleri için mekanımıza davet ediyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.