DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Emine Bulut’un Çığlığına Kulak Verin: “Ölmek İstemiyoruz”

Emine Bulut’un Çığlığına Kulak Verin: “Ölmek İstemiyoruz”

Emine Bulut’un Çığlığına Kulak Verin: “Ölmek İstemiyoruz”

Kocaeli CHP Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya geçtiğimiz gün Kırıkkale’de 10 yaşındaki kızının gözleri önünde eski eşi tarafından bıçaklanan ve son sözleri “Ölmek istemiyorum” olan Emine Bulut ve kadın cinayetine kurban giden dün kadınlar için bir basın açıklaması yayınladı. Kaya açıklamasında, “Emine Bulut’un Çığlığına Kulak Verin: “Ölmek İstemiyoruz”” dedi.

“Bu kadın cinayetlerinin yüzde 85’i eşler, sevgililer, eski eşler, ayrılmak istedikleri sevgililer tarafından işleniyor”

Kocaeli CHP Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya yaptığı açıklamada, “Hemen hemen her gün kadına yönelik bir şiddet, bir kadın cinayeti haberiyle sarsılıyoruz. İsimler değişse de yazgıları aynı olan kadınların hikayelerinde aynı detaylar var. Bu kadın cinayetlerinin yüzde 85’i eşler, sevgililer, eski eşler, ayrılmak istedikleri sevgililer tarafından işleniyor. En son Kırıkkale’de 38 yaşındaki Emine Bulut 4 yıl önce boşandığı Fedai Baran tarafından öldürüldü. Öldürüldüğünde yanlarında 10 yaşındaki kızları vardı. 10 yaşındaki kızın Anne lütfen ölme” sözleri, annesinin “Ölmek istemiyorum” çığlığına karıştı. Katil kendisini, çocuğumun yanında hakaret etti sözleri ile savundu.

2019 yılının ilk 6 ayında 214 kadın hayattan koparıldı

Emine Bulut’un sözleri bu kaderi paylaşan tüm kadınların çığlığıdır. Türkiye’de kadın cinayetleri durmak, azalmak bilmezken sadece 2019 yılının ilk 6 ayında ulusal ve yerel gazete verilerine göre 214 kadın hayattan koparıldı. 2003 yılından bugüne kadın cinayetlerindeki artış oranı yaklaşık %400.

“Devlet, toplum vicdanı açısından bu konulara dikkat çekmelidir”

Erkeklerin yaşam hakkı ne kadar kutsalsa, kadınların yaşam hakkı da o ölçüde kutsaldır. Kadınların can güvenliğini tehdit eden, istismara ve tecavüze neden olan hiçbir koşula müsamaha gösterilemez. Kadına yönelik kötü muamele, cinayet, işkence, tecavüz ve istismarın önlenmesini sağlayacak denetim ve cezalandırma mekanizmalarının işletilmesi, suç işleyenlerin ve suçun işlenmesine göz yumanların kesinlikle cezalandırılması sağlanmalıdır. Kadınlara yönelik işlenen suçlardan dolayı gözaltına alınan ve tutuklanan suçu, yargıç karşısına çıktığında davranış ve şekli görüntüsünden dolayı iyi hal uygulaması almamalı. Yaşam hakkı ve savunma hakkı elinden alınıp ötekileştirilen kadınlarımız bu kararlar karşısında daha da savunmasız ve çaresiz duruma düşmektedirler. Devlet, toplum vicdanı açısından bu konulara dikkat çekmelidir. 

Kadınların huzurla ve güven içinde yaşadığı bir toplum için gerekenleri yapmak hepimizin sorumluluğudur. Kadına yönelik ayrımcılığın, şiddetin son bulduğu, kadın erkek eşitliğinin toplumun her alanında yaşanabildiği adil, eşit ve özgür Türkiye’ye yine kadınlar hayat verecek! Cumhuriyet Halk Partisi olarak kadına yönelik yapılan her türlü saldırının ve hukuksuzluğun karşısında yer alacak, kadının ötekileştirilmesine ve kötü muameleye maruz kalmasına asla geçit vermeyeceğiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.