DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Fırıncılardan o söylentilere sert tepki ZAM YÜZDE 40 DEĞİL, YÜZDE 5

Gölcük Fırıncılar Birlik Yönetimi ekmeğe gelen zam konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Birlik Başkanı adına söz alan Murat Dağ, ekmek zammı konusunda piyasada oldukça bilgi kirliliği bulunduğunu, ekmeğe yüzde 40 değil, yüzde 5 zam geldiğini ifade etti.

Amacımız halkımıza doğru bilgileri ulaştırmak

Gölcük Fırıncılar Birliği Başkanı adına konuşma yapan Murat Dağ ve Birlik Yönetiminin ilçemizdeki bir Cafe’de gerçekleştirdiği toplantıda şu açıklamalar yapıldı: ‘Gölcük Fırıncılar Birliği yeni yönetimini oluşturduk. Bizler bugün bu toplantımızı ekmeğe gelen zam konusunda doğru bilgileri kamuoyuna açıklamak. Ekmeğe yüzde 40 zam geldiği bilgisi vatandaşları yanlış yönlendirdi. Şunu açıklamak istiyorum. 210 gram ekmek 1,25 liraydı. Şimdi 280 gram ekmek 1,75 liraya satılacak. Yani ekmeğin gramajı 70 gram arttırılırken, gelen zam oranı da yüzde 5’tir. Kamuoyunu kimse yanlış yönlendirmesin.

Yani ekmeğe gelen zam yüzde 40 değil, yüzde 5’tir.

Yani ekmek zammı formülü şu şekilde oluştu; 210 gram ekmek : 1,25 TL, 1000 gram ekmek 5,95 TL

Yeni tarifede; 280 gram ekmek: 1,75 TL, 1000 gram ekmek: 6,25 TL

Kilogram bazındaki ekmek fiyatındaki değişiklik; 6,25 TL / 5,95 TL = Yüzde 5

Yani ekmeğe gelen zam yüzde 40 değil, yüzde 5’tir.

Un’a her ay akaryakıta yapılan zam gibi her ay bir çuval un 4 lira zamlanıyor

Dağ, son olarak, ‘Bu zam aslında bizi tatmin etmeyen bir zam oldu. Halkın gözünde fırıncılar yüzde 40 zam aldı diye yanlış bir algı yaratılıyor. Aslında gramaja vurduğun zaman bizim aldığımız zam yüzde 5’e tekamül ediyor. 5 yıl sonra yapılan zam oranının bu olmadığını düşünüyoruz. Un’a her ay akaryakıta yapılan zam gibi her ay bir çuval un 4 lira zamlanıyor. İşçi maliyetleri ve giderlerin oranı ortada iken bu zam oranı biz fırıncıları tatmin etmedi. Bu durumu kamuoyunun dikkatine sunuyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.