DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Gölcük Belediyesi Halk Kütüphanesi yoğun ilgi görüyor

Gölcük Belediyesi tarafından Sanat Galesi’nin alt katında hizmet veren Halk Kütüphanesi’ne Gölcük Halkından yoğun bir ilgi var. Haftanın 6 günü hizmet veren Halk Kütüphanesinde basılı kitap kadar dijital kitaplara yoğun bir ilgi var.

Dijital kütüphanede kitap sayısı 18 Bin’den 20 Bin’e çıktı

Haftanın 6 günü Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi’ni alt katında hizmet veren Halk Kütüphanesi Gölcük Halkı tarafından yoğun ilgi görüyor. Kütüphane bünyesinde 14 Bin 627 adet basılı kitabın yanı sıra dijital kütüphane hizmeti de var. Halk Kütüphanesinin dijital kütüphanede ki kitap sayısı 18 Bin’den 20 Bin’e çıktı. Dijital kütüphaneye erişim için Gölcük Belediyesi Halk Kütüphanesinin resmi internet sitesi olan kutuphane.golcuk.bel.tr adresinden halk kütüphanesine üye olduktan sonra alınan dijital kitaplara erişim yapılabiliniyor. Ayrıca site üzerinden alınan kitapların teslim süreleri uzatılabiliyor ve aradıkları kitabı sorgulayabiliyorlar. Eğer aradıkları kitap başka bir okuyucuda ise kitapları kendi adlarına ayırtabiliyorlar. Site üzerinden ayrıca kitap talebinde bulunulabiliniyor. Gölcük Belediyesi Halk Kütüphanesi resmi sitesi üzerinden 20 Bin dijital kitaba erişim sağlanarak okunabiliniyor. Telefon üzerinde kullanım için cep kütüphanem uygulanması indirildikten sonra cep telefonu üzerinden de siteye erişim sağlanabiliniyor.

“Gün içerisinde ortalama 150 kişi ziyaret ediyor”

Gölcük Belediyesi Halk Kütüphanesi Sorumlusu Aykut Durdu yaptığı açıklamada, “ Kütüphanemiz gün içerisinde oldukça yoğun bir şekilde ilgi görüyor diyebiliriz.  Gün içerisinde ortalama 150 kişi ziyaret ediyor. bu kişiler arasında kütüphanemizde ders çalışmaya  gelen olduğu kadar kitap almaya gelen üyelerimiz de oluyor. Bunun dışında kütüphanemiz de 8 adet bilgisayar mevcut olup internet üzerinden ders çalışması gereken öğrenciler ders videoları izleyebiliyor veya diğer internet işlemlerini halledebiliyorlar. Kütüphanemizde diğer tüm hizmetler gibi bilgisayar hizmetimizde tamamen ücretsizdir.  Ayrıca yerel ve ulusal anlamda günlük gazeteleri ve aylık dergilerimiz düzenli olarak gelmektedir. Bunun içinde gün içerisinde oldukça hareketli oluyoruz. Kütüphane içinde gazete okuyucularımız için, bilgisayar kullanıcıları için ayrı ayrı bölümler bulunmaktadır” dedi.

Gelen talepler doğrultusunda kitap alınıyor

Durdu sözlerinin devamında, “Kütüphanemize kayıt tamamen ücretsiz olup kayıt esnasında kimlik kartı bilgileri ile üyelik işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Üyelerimiz T.C. Numaraları ile kütüphanemizden kitap teslim alabildikleri gibi internet sitemiz üzerinden de işlemlerini yapabiliyorlar. Galen talepler doğrultusunda ve güncel yayınların takibini yakından yapıyoruz ve kitap alımlarını gerçekleştiriyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.