DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcüklü Kuyumcular konuştu “ALTIN EN İYİ YATIRIM”

Gölcüklü Kuyumcular konuştu

“ALTIN EN İYİ YATIRIM”

Düğün sezonunun hareketli olduğu bu dönemde altın piyasasındaki son durumu Gölcüklü Kuyumculara sorduk. Sorularımızı samimiyetle yanıtlayan Kuyumcular,  altının en iyi yatırım aracı olduğunu söylediler. Ayrıca Kuyumcular günümüzde çeyrek altın fiyatlarındaki yükselişin ardından vatandaşların gram altına yöneldiklerini belirttiler.


Tuzcu ve Olhan, “Altın fiyatları sürekli yükseldiği için yatırımcılara her zaman cazip gelmiştir”

Hanedan Kuyumculuk ortakları İbrahim Tuzcu ve Yılmaz Olhan, “ Düğün Sezonunun yavaş yavaş sonuna geliyoruz. Satışlar doğrusu her geçen sene bir önceki senenin altında kalıyor. Altın fiyatları şu anda çalkantılı bir seyir izlediği için gerek yatırımcı gerekse düğün müşterisi için alışveriş konusu düşündürüyor. 3 sene öncesinden bahsedecek olursak çeyrek altın daha satılırken son yıllarda gram altın ve yarım gram daha çok tercih edilir oldu. Bunun nedeni de yükselen altın fiyatları diyebiliriz. Tabi altın fiyatları sürekli yükseldiği için yatırımcılara her zaman cazip gelmiştir. Önemli olan fiyatların istikrarıdır. Son bir konuya değinecek olursak; Son zamanlarda güven sorunuyla gündeme gelen kuyumcular konusunda Gölcük olarak hiçbir sıkıntı yaşamadık. Bu noktada müşterilerin kuyumcu odaları ve derneklere kayıtlı kuyumcu mağazalarını tercih etmeleri mağduriyet yaşamayıp hak talep edebilmeleri açısından daha güvenli olur” dedi.

Engin, “ Altın alacaklar fiyatların düşmesini bekliyor”

Sarıoğlu Kuyumculuk Mağaza Sorumlusu Murat Engin, “ Düğün Sezonu olduğu için satışlarımız gayet güzel gidiyor. Tabi eski yıllara oranla bir düşüş olsa da satışlarımız beklentilerimiz gibi oldu. Çeyrek altın daha çok yakın akrabalarına ya da çeyrek getirenlere çeyrek alınırken ilk defa hediye alacak olan gram ya da gram altın tercih ediyor. Birde altın bu aralar çok hareketli olduğu için alacak olanlar düşmesini, bozduracak olanlar yükselmesini bekliyor. Sadece acil ihtiyacı olanlar yükselmesini ya da düşmesini beklemeden alıp satıyor. Genel olarak bakılırsa sezona göre beklediğimiz kadar olmasa da satışlarımız gayet güzel diyebiliriz” dedi.

Ulutan, “Müşterilerimiz bütçelerine göre alışveriş yapıyorlar”

Sefa Kuyumculuk sahibi Yaşar Ulutan, “ Altın satışları sezonuna göre normal seviyede gidiyor. Şu anda Gölcük potansiyeline göre beklentimizi karşıladı diyebiliriz. Düğün nişan yapacak olan aileler normal alışverişlerini yaparken, akrabalar daha çok çeyrek ya da gram altın tercih ediyor. yani müşterilerimiz bütçelerine göre alışveriş yapıyorlar. Genel olarak bakarsak altın satışları sezonuna göre iyi diyebiliriz. Yatırım amaçlı altın almayı düşünenler için dünya çapında altın yükselişte olduğu için şu anda altın alışverişi karlı olur diye düşünüyorum” dedi.

Aydoğdu, “Düğünlerde takılan çeyreğin yerini artık gram altın ve hatta yarım gram aldı”

Nur Kuyumculuk Sorumlusu Sait Aydoğdu, “ Düğün sezonunun sonuna yaklaşıyoruz fakat geçen düğün  sezonlarına göre çok büyük düşüş var. Düğünlerde takılan çeyreğin yerini artık gram altın ve hatta yarım gram aldı. Herkes gibi bizlerde fiyatlarda bir düşüş bekliyoruz. Piyasaların açılması bakımından bu düşüş çok iyi olacaktır. Öte yandan altın yüksek olmasına rağmen altına yatırım yapanda oldukça fazla. Bu hareketlilik bir ay daha devam eder ve bir ay sonra piyasa daha da sakin dönemine geçer” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.