DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Halıdere’liler Şehitlerini dualarla andı BİNLER MERKEZE AKTI

Halıdere’liler Şehitlerini dualarla andı

BİNLER MERKEZE AKTI

Halıdere’de geçtiğimiz akşam 17 Ağustos 1999 Gölcük Depreminin 20. yılı münasebetiyle Şehitlerimizi anma etkinliği gerçekleştirildi. Halıdere’li Gençlerin öncülüğünde gerçekleştirilen etkinliğe Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Belediye Başkan Yardımcısı Fikret Ormancıoğlu, GESOTİM Başkanı Necmi Kocaman,  Halıdere Körfez Mahallesi Muhtarı Necmi Bekar ve çok sayıda Halıdereliler katılım sağladı.

Deprem Şehitlerimiz dualarla anıldı

Depremin acısını ilk gün gibi yüreğinde taşıyan Gölcük 17 Ağustos Anma etkinliklerini sürdürüyor. Geçtiğimiz akşam Halıdere Merkez’de bulunan alanda gerçekleştirilen programda deprem şehitlerimiz dualarla anıldı ve depreme karşı hazırlıklı olunması gerektiği vurgulandı.

Sezer, ‘Geçmişten ders alarak, geleceğe umutla bakıyoruz’

Etkinlikte konuşma yapan Başkan Sezer, yaptığı açıklamada şunları söyledi: ”Bugün bu önemli etkinliğe imza atan değerli Halıdereli vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bizler aradan geçen yılara rağmen kaybettiklerimizi hüzün ile anıyoruz. Bugün 170 bine yaklaşan nüfusumuzla, yeni modern binalarımızla depremin izlerini sildiğimizi görüyoruz. Şunu net söyleyeyim ki yeniden küllerinden doğmuştur. Bizler geleceğe, geçmişten ders çıkararak umutla bakıyoruz. Gölcük’ün daha yaşanılabilir olması için mücadele edeceğiz. Depremde kaybettiğimiz rahmet anıyorum. Yeniden dirilen Gölcük’ün sadece depremle değil dinamik yapısıyla anılabilmesi için elimizden geleni yapmayı vazife biliyoruz’ dedi.

Kocaman, ‘Çok acıydı o günler’

GESOTİM Başkanı Necmi Kocaman, depremden ders almayanlara inat, depreme karşı her zaman hazırlık olmamız gerektiğini ifade ederek, şunları dile getirdi: ”Halıdere’de 820 daire yıkılmış 260 deprem şehidimiz olmuştu.20 yıl öncesi yüzyılın afetini yaşadık,çok acılar çektik, üzüldük , ağladık ümitsizliğe kapıldık ancak inançla tüm Türkiye ve Dünya gönüllülerinin desteği ile zor anları aştık. Tüm Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Çok acıydı o günler. Unutmamamız gereken asrın afetiydi. GESOTİM saman alevi gibi bahçeye ekilen tohum misali var oldu. İnandı, yılmadı, unutmamak adına, unutulmamak adına günümüze kadar varlığını korudu ve korumakta, bazen depremden depreme hatırlanılması, 17 Ağustos’larda hatırlansada, onlar geçmişten ders çıkaran bir avuç gölcük sevdalısı Türkiye sevdalısı. Depremin çocukları kurtarma işinde yaşadıkları afet sonrasında gerek Türkiye’de gerekse yurt dışında pek çok deprem sel çığ vs afetlerde bizzat operasyonel konumda çalıştılar. Hiçbir bedel ve katkı gözetmeksizin onların tek sermayesi hep moral oldu. Umursanmasalar dahi varlıkları ülkemiz adına büyük bir güçtü. Bugün örnek alınır yapı sorun yaratan, dilenen, el açan, tabela konumunda değil, örnek alınır, sorumlu sivil toplum örgütü olmanın huzuru ile çalışmalarına aralıksız insanlarımız afeti umursamasa da unutsalar da bir gün olur ve gerekiriz diyerek devam etmekteler’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.