10275,80%0,46
39,84% 0,11
46,95% 0,39
4274,15% 0,36
6794,97% -0,20
Mangal sezonunun sonuna gelinirken
TAVUK FİYATLARINDA İNDİRİM YAPILDI
Yaz aylarında özellikle mangalcıların en çok tercih ettiği ürün olan tavuk, mangal sezonunun sonuna gelinirken fiyatlarında da önemli oranda düşüş meydana geldi. Fiyatların ilerleyen zamanlarda biraz daha düşmesi bekleniyor.
Mangalcılardan yoğun ilgi görüyorlar
İlçemizde 2008 yılından beri Merkez Mahallesi Cumhuriyet Caddesi No: 30 adresinde hizmet veren Şölen Piliç Market yaz aylarında en çok tercih edilen tavukçulardan oldu. Yaz aylarını yaşadığımız şu günlerde özellikle mangalcılardan yoğun bir ilgi gördüklerini ifade eden Şölen Piliç Market işletmecileri Hüseyin Akın ve Şaban Meral gördükleri ilgiden oldukça memnun olduklarını ifade ettiler.
“Yaz sezonunu çok güzel geçirdik”
Kurban Bayramı’nın üstünden kısa bir süre geçmesine rağmen gördükleri ilgiden oldukça memnun olduklarını ifade eden Şölen Piliç Market işletmecileri Hüseyin Akın ve Şaban Meral, “ Gölcük Halkı tarafından her sene bir önceki seneye oranla daha güzel ve yoğun bir ilgi görüyoruz. Kurban Bayramı’nın üstünden kısa bir süre geçmesine rağmen gördüğümüz ilgiden son derece memnunuz. Yaz sezonunu çok güzel geçirdik. Gölcük halkının çoğu memleketinde ya da tatilde olmasına rağmen satışlarınız oldukça iyiydi. Okulların açılmasına az kaldı. Memleketinde olan veya tatilde olan vatandaşlarımız da yavaş yavaş Gölcük’e gelmeye başladılar. Bu da bizim işlerimizin biraz daha hareketlendireceğini düşünüyoruz” dediler.
“Her sene bu zamanlarda fiyatlar biraz daha makul seviyeye iniyor”
Akın ve Meral açıklamalarının devamında, “ Balık sezonun başlamasına az bir zaman kaldı. Fakat balık ilk çıktığı zaman biraz pahalı olacağı için bizi fazla etkileyeceğin zannetmiyoruz. Mangal sezonun 15-20 gün daha devam eder. Her sene bu zamanlarda fiyatlar biraz daha makul seviyeye iniyor. Şu anki fiyatlarımız çok makul ve ilerleyen zamanlarda fiyatların biraz daha inmesini bekliyoruz” dediler.
Şölen Piliç Market’te tavuk fiyatları
Bütün Tavuk 11.90, derisiz fleto 22.50, kalçalı but 11.90, sarma but 17.50, baget 11.90, kanat 22.90, çorbalık 3 lira