DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Mazgallar temizlenmek amacıyla açıldı NE ZAMAN KAPATILACAK?

Mazgallar temizlenmek amacıyla açıldı

NE ZAMAN KAPATILACAK?

Aşırı yağışlardan dolayı oluşacak olan su baskınlarını  engellemek için belediye ekipleri mazgallarda temizlik çalışması başlattı. Çalışma vatandaşlardan beğeni toplarken ekipleri mazgalları açık bırakıp gitmeleri “Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu” dedirttirdi.

Açık bırakılan mazgal kapakları vatandaşlardan oldukça tepki aldı

Ülkemizde ve ilçemizde son günlerde etkili olan aşırı yağışlar nedeniyle birçok bölgede su baskınları meydana gelirken ilçemiz bu durumu en az zararla atlatan ilçelerden oldu. Aşırı yağışlar nedeniyle tıkanan veya tıkanmaması için ilçemizde bulunan mazgallar sık sık temizleniyor. Geçtiğimiz günlerde etkili olan yağış sonrası mazgalları temizleyen ekipleri mazgalları açık bırakması vatandaşlardan oldukça tepki aldı. Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi ile İnönü Caddesinin kesiştiği noktada ve İnönü Caddesinin biraz daha alt kısmında temizlik çalışması sonrası açık bırakılan mazgalları gören vatandaşlar, “ Mazgallar temizlendi iyi güzel ama ne zaman kapatılacak?” diyerek sitemlerini dile getirdiler.  

“Hangi sebepten olursa olsun bu mazgal kapağı bu şekilde bırakılmaz”

Konu hakkında düşüncelerini dile getiren vatandaşlar, “ Cadde ve sokaklarımızda bulunan mazgalların sık sık temizlenmesi bizleri oldukça mutlu ediyor. Bu sayede aşırı yağmurlarda en az zararla atlatıyoruz. Fakat bu son yapılan mazgal temizliğinde ekiplerin mazgal kapaklarını açık bırakmaları olmadı. Sonuçta bu cadde ve sokaktan gün içerisinde onlarca kişi geçiyor. Allah korusun ya birinin çocuğu fark etmese ve mazgala düşse bunu hesabını kim verecek. Hangi sebepten olursa olsun bu mazgal kapağı bu şekilde bırakılmaz. Eğer bırakılacaksa da en azından etrafına şerit çekilerek önlem alınır. Dileriz ekipleri bu durumu kimsenin başına bir şey gelmeden düzeltir ve daha dikkatli olurlar” dediler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.