DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

THK Başkanı Cintaş’tan önemli çağrı KURBAN DERİLERİ THK’YA

THK Başkanı Cintaş’tan önemli çağrı  KURBAN DERİLERİ THK’YA

THK Başkanı Cintaş’tan önemli çağrı 

KURBAN DERİLERİ THK’YA

Türk Hava Kurumu (THK) Gölcük Şube Başkanı Mustafa Cintaş, yakalaşan Kurban Bayramı münasebetiyle yayımladığı kutlama mesajında, Kurban Derilerinin THK için ne kadar önemli olduğunu belirterek, THK olarak her türlü hayvan derisini kabul ettiklerini ifade etti.    

Kesilen kurban derilerinin ekonomik değeri, yaklaşık olarak 100 milyon Türk Lirası

THK Gölcük Şube Başkanı Mustafa Cintaş yaptığı açıklamada “THK’nın yardım toplama faaliyetlerini, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da yasaların verdiği yetki doğrultusunda, gönüllülük esasına göre yapacağız. Kurumumuz, bu faaliyeti Türkiye genelinde 419 şube başkanlıkları aracılığı ile yürütecek. Kurban Bayramı’nda imkanı olanlar, kurban vecibesini yerine getirecek. Ülkemizde kesilen kurban derilerinin ekonomik değeri, yaklaşık olarak 100 milyon Türk Lirası değerindedir. 2013 Yılına kadar Kurban Derisi Toplama yetkisi yalnızca Türk Hava Kurumunda iken 2860 Sayılı Yardım Toplama Kanununda 2013 yılında yapılan değişiklikle Kurban derilerini, vatandaşlarımız istedikleri vakıf ya da kuruma bağışlayabilirler” dedi.

Cintaş, “Burada önemli olan, hayırlı bir kuruma, hayır işleri yapan bir kuruma kurban derilerini vermektir”

Cintaş sözlerinin devamında, “Kurban derisi bağışında önemli bir nokta da var: Halkımız, kurban derilerini kime verdiklerine dikkat etmeli. Çünkü geçtiğimiz yıllarda devletimize, milletimize  karşı silahlı eylemler  gerçekleştiren bölücü terör örgütü ve benzeri yapılanmaların şehirlerdeki mensupları ile geçtiğimiz yıllarda büyük bir kalkışmayla Türk milletine acı yaşatan FETÖ de bu dini vecibeden kendine pay çıkarmak üzere. Halkımızın dini duygularını istismar ederek bu derileri toplayıp kirli emellerine alet etmektedirler. Burada önemli olan, hayırlı bir kuruma, hayır işleri yapan bir kuruma kurban derilerini vermektir. Bunların başında da THK geliyor. Vatandaşlarımız kurban derilerini, makbuz karşılığında gönül rahatlığıyla kurumumuza teslim edebilir. Havaların mevsim itibariyle sıcak olması, bu ekonomik değerin kısa sürede bozulmasına neden oluyor. Milli servet olarak kabul ettiğimiz, dini vecibe olarak kestiğimiz kurbanın amacına uygun olması için gerekli hassasiyeti göstermeli  Kurban derilerinin kısa sürede bozulmaması için mutlaka tuzlanması gerekir. Kurban kesen kişilerin hayır amacıyla bağışlayacakları kurban derilerinin en kısa zamanda ve bozulmadan milli ekonomiye kazandırılması için 11 – 14 Ağustos 2019 tarihlerinde idrak edeceğimiz Kurban Bayramı’nda, THK Gölcük Şubesi olarak belgemizde kurban derisi toplayacağız. Halkımız, kurumumuzu 0532 707 90 48  ve 0262 4133864 No’lu telefonlardan arayarak Kurban derilerini, bulunduğu yerde gezici ekiplerimize, makbuz karşılığında gönül rahatlığıyla teslim edebilirler.” 

YAPILAN YARDIMLARIN NEREYE GİTTİĞİ ORTADA

Gücünü halkımızdan alan THK, halkımızın verdiği ve vereceği destekler sayesinde daha iyi yerlere gelecektir. Türk Hava Kurumu, elde edilen gelirlerin tamamını; Yangın söndürme uçakları ile orman yangınlarına havadan müdahalede, Hava ambulans uçakları ile yaralı ve organ naklinde,  Gençlerimizin  ücretsiz Paraşüt Yamaç Paraşütü, Planör, Yelkenkanat, Model Uçak gibi havacılık kurslarınde,  Hava yolu şirketlerine pilot yetiştirmeye, THK Üniversitesi ile hava yolu şirketlerine kalifiye eleman yetiştirmeye ve gençlerimize iş imkanı sağlamaya, Hava Harp Okulu öğrencilerinin ilk planör eğitimlerini vermeye ve okullara kırtasiye malzemesi yardımında kullanmaktadır” 

“KURBAN BAYRAMINIZI KUTLUYORUM”

“THK Havacılık ve Uzay Üniversitesinde Türkiye için uçak yapımına başlanmıştır. THK Havacılık ve Uzay Üniversitesinde şehit ve gazi yakınları ücretsiz başarılı öğrenciler tam burslu ve kademeli burslu olarak eğitim almaktadır. Bu vesile ile Vatandaşlarımızın mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyor, bayramın hemşerilerimize, şehrimize, Milletimize, Ülkemize ve İslam alemine hayırlar getirmesini, İslam aleminin içinde bulunduğu kan, ızdırap ve gözyaşının dinmesine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan diliyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.