DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Üç ay arayla sigaraya ikinci büyük zam SİGARA İÇENLER İSYANDA

Geçtiğimiz hafta sonu sigara tiryakilerini yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı ve sigara satan iki büyük gruptan birinin sigaralarına 3 lira zam geldi. Yapılan zam ile en yüksel sigara fiyatı 18  lira oldu. Bu durum en çok ilçemizde ki büfeleri etkilerken büfe işletmecileri zamların çok fazla olduğunu ve müşterilerinin bu duruma isyan ettiklerini ifade ettiler.

Gönan, “Aslında bu zamlarla sigara içenleri daha çok kaçak sigaralara yönlendiriyorlar”

 Muzo Büfe işletmecisi Muzaffer Gönan, “ Cumartesi günü gelen bilgi ile Tekel Grubu sigaralara paket başı 3’er lira zam geldiği, diğer sigaralara da önümüzdeki günlerde zam geleceği açıklandı. Sabahtan beri her gelen müşteri isyan ediyor ve kaçak ya da sarma sigaraya yöneleceklerini söylüyorlar. Aslında bu zamlarla sigara içenleri daha çok kaçak sigaralara yönlendiriyorlar. Çünkü sabahtan beri herkes şikeyet ediyor ve zammı geri çekilmesini istediklerini söylüyorlar. Bu zamlardan sonra birçok sigara kullanıcısının sigarayı bırakması ya da kaçak sigaraya yöneleceği için sigara satışlarında ciddi düşüş olması bekleniyor. 2 ay önce 2 liralık bir zam gelmişti zaten bu zamla birlikte bir paket sigaraya 5 lira zam yapılmış oldu. Tabi bu kadar zamda vatandaşlara fazla geldi” dedi.

Akyol, “Müşterilerimiz oldukça tepkililer”

Akyol Kuruyemiş işletmecisi İzzet Akyol, “ Mart sonunda 2 lira ve şimdi yapılann 3 liralık zam ile toplamda 2019 yılında 5 lira zam yapılmış olundu. Müşteriler doğal olarak tepkililer ve “Bir içtiğimiz sigara vardı onuda içemeyeceğiz herhalde” diyorlar. Yani müşterilerimiz oldukça tepkililer. Kimi müşterimiz artık sigarayı bırakacağını ifade ederken kimi müşterilerimiz ise “20 lirada olsa içeceğim” söyleminde bulunuyorlar.  Bizim asıl sıkıntımız bu zam süreçlerinde esnafın müşterilere ola yaklaşımları. Kimisi zam yapılmayan sigarayı zamlı satıyor, kimisi ise raflarından zam gelecek olan sigaraları kaldırıyor. Bu da etiklik ve esnaflığa bağdaşmayan bir tavır sergiliyorlar” dedi.

Özkan, “Müşteriler yakın aralıklarla bu kadar yüksek zam yapılmasına oldukça tepkililer”

Özkan Büfe’nin işletmecisi Osman Özkan, “sigaraların bir kısmına gelen zamdan sonra müşterilerimiz zam gelen sigaralar yerine henüz zam gelmeyen sigaralardan almaya başladılar. Yakın zamanda da o diğer sigaralara da zam geldiğinde e yapacaklar onu bilmiyoruz. Diğer sigaralarada zam yapılınca herhalde tütün içmeye başlayacaklar. Müşteriler bu kadar yakın aralıklarla bu kadar yüksek zam yapılmasına oldukça tepkililer. Diğer sigaralara da zam geldiği zaman tepkiler daha da çok artacağını düşünüyorum” dedi.   

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.