DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Uluslararası Kırkyama Şenliği’nde 10 SERGİ AÇILACAK

Uluslararası Kırkyama Şenliği’nde

10 SERGİ AÇILACAK

Gölcük Belediyesi tarafından bu yıl 10.su düzenlenecek olan, ülkemizin ve ilimizin en kapsamlı sanat etkinliklerinden biri olan Uluslararası Kırkyama Şenliği 22 Ağustos Perşembe günü Kazıklı Kervansaray Kültür Yapısı’nda yapılacak olan sergilerin açılış töreniyle başlayacak. Şenlik kapsamında toplamda 10 sergi açılacak.

Gölcük Belediyesi tarafından bu yıl 10.su düzenlenecek olan, ülkemizin ve ilimizin en kapsamlı sanat etkinliklerinden biri olan Uluslararası Kırkyama Şenliği, 22 Ağustos Perşembe günü Kazıklı Kervansaray Kültür Yapısı’nda yabancı sanatçıların sergi açılışlarıyla başlıyor. Açılışa UNESCO Başkanı Prof.Dr.Öcal Oğuz ve Ankara Halk Kültürü ve Sanatı Araştırma Merkezi Başkanı Ahmet Şenol’da katılacak.

DEĞİRMENDERE’DE SANAT DOLU GÜNLER

Şenlik ise 23 – 24 – 25 Ağustos tarihlerinde Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda yapılacak.Şenliğe Rusya’dan 11, Güney Kore’den 5, Japonya’dan 2, İspanya’dan 1, Makedonya’dan 1, Mısır’dan 1, ülkemizin çeşitli illerinden çok önemli sanatçılar katılacak. UNESCO Başkanı Öcal Oğuz, Ankara Halk Kültürü ve Sanatı Araştırma Merkezi Başkanı Ahmet Şenol ve Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Değirmendere’ye sanat dolu günler yaşatacak şenliğin açılışını birlikte gerçekleştirecek.

22 AĞUSTOS PERŞEMBE GÜNÜ

Uluslararası Kırkyama Şenliği’ne katılacak olan sanatçılar açacakları sergilerle, hem sanatlarının ve eserlerinin tanıtımını gerçekleştirecekler, hem de düzenleyecekleri atölye çalışmalarıyla katılım gösterenlere sanatlarının ayrıntılarını öğretecekler. 22 Ağustos Perşembe günü, Kervansaray Kültür Yapısı’nda Saat 18.00’da yapılacak törenle açılacak sergiler, 23-23-24 Ağustos tarihlerinde şenlik boyunca gezilebilecek.

PERŞEMBE GÜNÜAÇILACAK OLAN SERGİLER

Japon Sanatçı Ikumi Nonaka, Çemberimde Gül Oya Sergisi – Kazıklı Kervansaray Kültür Yapısı

Japonya Eiko Goda Sergisi Kazıklı Kervansaray Kültür Yapısı

Güney Kore Sergisi Kim Hye-Sook, Lee Jung Sook, Yoon Kyung Kim – Kazıklı Kervansaray Kültür Yapısı

İspanya Natalia İnfantes Mangione – Kazıklı Kervansaray Kültür Yapısı

Güney Kore Mingi Jung – Kazıklı Kervansaray Kültür Yapısı

CUMA GÜNÜ AÇILACAK SERGİLER

Neşe Oğuz Dinçel, Pamuk İplerinden Hayallerimiz – Değirmendere Yalı Evleri

Rusya Suzdal Quilt – Değirmendere Sanatevi 

Betül Canatar, BC Patchwork Sergisi – Değirmendere Yalı Evleri

Ayşe Özatıcı Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kırkyama Sergisi – Değirmendere Yalı Evleri

Subaşı Sözlü Tarih Çalışma Grubu tarafından Değirmendere Yalı Evlerinde, “1935 Balkan Göçü ile Gelen Çeyizler” sergisi açılacak.  

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.