DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Arslan, “Preveze Zaferi Türk’ün gerçek gücünü göstermektedir”

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Arslan, Preveze Deniz Zaferinin 481. yıldönümü ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü hakkında açıklama yaptı. Başkan Arslan, Preveze Deniz Zaferiyle Türklerin Akdeniz’de söz sahibi olduğunu, gücünü Haçlı Ordularına kanıtladığını ifade etti.

“Kara harekatlarındaki başarımız denizlere taşınmıştır”

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Arslan, yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi: “Türk Denizcilik tarihinin en parlak zaferlerinden biri olan Preveze Deniz Zaferi’nin 481. yılını ve Deniz Kuvvetleri Günü’nü kutlamanın onur ve gururunu yaşadığımız bu günde, Kadim ve şerefli bir maziye sahip olan Türk Donanması’nın, 1538’de Barbaros Hayrettin Paşa Komutası’nda kazandığı Preveze Deniz Zaferi ile Akdeniz’in bir Türk gölü haline getirilmiştir. Bu zaferle birlikte ordumuz, kara harekâtlarındaki başarısını denizlere taşımış, donanmamızın gücünü tüm dünyaya kanıtlamıştır. Şanlı bir maziye sahip olan Deniz Kuvvetlerimiz, asırlardan bu yana gelen bilgi birikimi, engin tecrübesi ve donanımıyla bugün de etkin ve caydırıcı konumunu sürdürmektedir. Deniz Kuvvetlerimizin sahip olduğu üstün nitelikler hiç şüphesiz, barışçıl dış politikamıza da değerli katkılar sağlamaktadır.Bu düşüncelerle Preveze Deniz Zaferi’nin yıl dönümü ile Deniz Kuvvetleri Günü’nü kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bütün İstiklal kahramanlarımızı ve deniz şehitlerimizi rahmetle, şükranla anıyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.