DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Benzinde 35 kuruş, motorinde 12 kuruş artış gerçekleşti VATANDAŞLAR YAPILAN ZAMMA TEPKİLİ

Benzinde 35 kuruş, motorinde 12 kuruş artış gerçekleşti

VATANDAŞLAR YAPILAN ZAMMA TEPKİLİ

Benzin ve motorin fiyatlarına yeniden zam geldi. Geçtiğimiz gece yarısından itibaren benzinde 35 kuruş, motorinde12 kuruş artış gerçekleşti. Peki yapılan bu zam hakkında Gölcüklü araç sahipleri ne dedi?

Filiz, “Gölcük’te asıl sorun benzin zammından ziyade ulaşım ve trafik sorunu diyebilirim”

Serkan Filiz, “ Tüm dünyadaki ülkeler gibi ülkemizde geçtiğimiz gün yaşanan rafine saldırısından nasibini aldı ve akaryakıta ciddi anlamda zam geldi. Şu anda benzin 7 lirayı geçerken,  motorin ise 6 buçuk lirayı geçti. Fakat Gölcük’te asıl sorun benzin zammından ziyade ulaşım ve trafik sorunu diyebilirim.   Bunun için acil ulaşım mastır planını yapılması gerekiyor. Bununla birlikte denizyolu ve karayolu entegrasyonu sağlayarak insanların bu ulaşım şekline özendirilmesi gerekiyor. Araçlardaki kişi sayılarına bakıldığında her araçta bir kişi olduğunu görüyoruz. Bunun yerine toplu taşıma sistemini geliştirerek ve hatta bisiklet yollarını yaparak insanların şehir içi ulaşımlarını kolaylaştırılması gerekiyor. Ülkemizde benzin değil 7 lira 10 lira bile olsa insanların tüketim alışkanlıklarından kaynaklı bu durumun önüne geçemeyiz. Hatta üniversitelerde ortak çalışmalar yapılmalı ve Gölcük’te bu konu hakkında güzel çalışmalar yapılmasını bekliyorum. Yoksa 3-5 sene sonra Gölcük yaşanamaz bir şehir olacak” dedi.

Karlıbaş, “Son beş yıldır yapılan zamlara artık üzülmekten ziyade sevinmeye başladım”

Ufuk Karlıbaş, “ Son beş yıldır yapılan zamlara artık üzülmekten ziyade sevinmeye başladım. Belki insanların akıllanması için bu zamlar iyi oluyor. Bu en son yapılan zammın nedeni İran’ın Arabistan’ın tesislerini bombaladığı için oldu ama bir önceki zamlar tamamen hükümetimizin yanlış politikalar izlemesinden dolayı oluşan zamlardı. Ülkemiz her geçen gün ekonomik anlamda dar boğaza girerken hükümetimizi yönetenlerin bu kadar lüks yaşamasını doğru bulmuyorum. Aksine bu dönemde halktan uzaklaşmak yerine halkla iç içe olmasını beklerdim” dedi.

Karaosmanoğlu, “Benim tekerim dönmedikten sonra taksimetre ücreti 10 lira olsa ne fark eder”

Naci Karaosmanoğlu, “ Yapılan bu akaryakıt zammını bir vatandaş ve taksici olarak şiddetle karşıyım ve esefle kınıyorum. Yatıyoruz zam, kalkıyoruz zam. Hayatımız zam haberlerini dinlemekle geçiyor. Bu akaryakıta yapılan zam neticesinde iğneden ipliğe her şeye zam gelecek. Şimdi havalar sıcak anlamıyoruz ama kışın doğalgaza ve elektriğe gelen zamlar ortaya çıkacak. Şimdi bizim taksimetre ücretlerini de arttırdılar ama biz buna da karşıyız. Benim tekerim dönmedikten sonra taksimetre ücreti 10 lira olsa ne fark eder. Biz yapılan her zamma karşıyız” dedi.

Bahar, “Bu zamlar sadece arabası olanları değil çarşı pazar her şeyi etkileyecek”

Hüseyin Bahar, “ Ülkemiz her geçen gün daha da zor duruma düşüyor ve bunun en büyük sebebi de yapılan bu zamlar. Ülkemiz şu anda resmen ödediğimiz vergiler ile geçiniyor diyebiliriz. Bu zamlar sadece arabası olanları değil çarşı pazar her şeyi etkileyecek. Şimdi tek tek her kalem mala zam gelecek. Yani olan yine vatandaşa olacak. Bizim vatandaşımız bunları hak etmiyor. Daha iyi şartlarda yaşamak hepimizin hakkı” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.