DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

CENAZE NAMAZI HİKAYESİ

02.09.2019
869
A+
A-

Her cenazede imamın cenaze namazını tarif etmesi garibime gitmiştir. Hoca cenaze namazı şöyle kılınır diye başlar, 4 tekbirde kılınan cenaze namazında hangi duaların okunacağını anlatır. Aslında bu çok garibime gider. Yahu Gölcük’te oturup da Müslüman olup da öyle veya böyle cenaze namazının nasıl kılınacağını bilmeyen var mı? Varsa da garip. Cenazelerde kimi cemaat cami de o günkü vakit namazını kılarken kimileri de dışarıda oturup bekler. Bu da garibime gider. Orada bir mevta var. Vakit namazından sonra cenaze namazı kılınacak. Aslında iki namaz da bir bütündür. Birini kılar, diğerini kılmaz. Ha diyeceksiniz ki insanlar vakit namazı yani 5 vakit namaz kılmıyordur. Bu onların tercihi. Eyvallah. Kimseye bir şey dediğimiz yok. Lakin caminin avlusunda beklemek bana biraz tuhaf geliyor. Bunu da onun için anlattım. Dün Şükriye teyzenin cenaze namazı için Şirinköy’deki Kervansaray Cami’ne gittim. Aynı manzara orada da vardı. Ölü namazı için camiye girdiğimizde cemaat yok denecek kadar azdı. Genç hoca vaaz veriyordu. Cemaatin azlığından şikayet ediyordu. Ee hoca haklı. O da ne kadar çok cemaat olursa kıldırdığı namazlarda da o kadar çok mutlu olur. Ne zaman ki ezan okundu insanlar camiye girdi ve birkaç saf oluşturmayı başardı.

OYUN İÇİNDE OYUN

Şu Napolyon ne kadar da haklı söylemiş. Ne uyanık adammış. Para para para demiş. Sonra kimilerinin dini imanı para olmuş. Bu nasıl bir şey bilemem. Lakin insanoğlunun son adresi belli. 2 metre kefen bezi, 2 metre mezar yeri. Hemen yanı başında Irak işgale uğradı. Katliamlar yaşandı. Birileri bol bol silah sattı. Masum insanlar ölürken onlar ekonomilerini güçlü kılabilmek ve bu sayede dünyada söz sahibi olmak adına para kazanıyorlar. Sonra iş Suriye’ye geldi. El Kaide, IŞİD ve bir sürü sonradan olma terör örgütleri orada saf tuttu. Bir tarafta Esad var yanında Rusya. Diğer tarafta PYD ve YPG var. PKK’nın adı değişmiş kolları. Onların yanında da Amerika var. Örgütler hababam debabam çarpışıyor. Milyarlarca dolarlık silah satılıyor. Ee bir de Suriye’nin petrol zenginlikleri var. Savaş bunun savaşı. Amerika ve Rusya tavşana kaç tazıya tut misali oyun oynuyor. Oynanan oyun aslında bir Rus ruleti. Ne hikmetse tabancadaki mermi sürekli olarak Suriye ve Irak’ı vurup duruyor. Ölenler onlardan, parayı kazananlarda onlardan. 2 süper güç para kazandıkça, silah sattıkça, karşılıklı olarak menfaatleri devam ettikçe kimsenin Irak ve Suriye’de ölmeleri umurlarında değil. Bak Irak’ın kuzeyinde Barzanistan var. ABD şimdi Suriye’de bir kürt devleti kurma peşinde. Bütün hikaye bu. Büyük orta doğu projesini gerçekleştirmek. Zaten Irak ve Suriye’nin işgali de bu nedenden dolayı. Büyük güçlerin büyük para savaşları. Onlar için insanlar ölmüş, çocuklar öksüz yetim kalmış. Yüz binlerce kadına tecavüz edilmiş, işkence edilmiş. Hiçbirinin umurunda dahi değil. Bunlar sanki Napolyon’un torunları. Para para para diyorlar. Aslında dertleri Türkiye. Bizi orada savaşa sokup taraf yapma amacındalar. Türkiye sınırları tehdit edici, başımıza iş açacak olup bittilere izin vermemek adına kararlı bir mücadele içerisinde. Türkiye’nin Suriye’nin toprak bütünlüğüne gösterdiği hassasiyet ortada. Çünkü bizim hiçbir ülkenin bir karış toprağında dahi gözümüz yok. ABD ve Rusya ise bunun tam tersini sergiliyor. Onların derdi ülkeler savaşsın, kaos olsun. Kargaşa olsun ve bunlar para kazansın. Müslüman dünyası uyanmalı. Çünkü savaşan ülkeler hep Müslüman ülkeler. İşgale uğrayan yine onlar. Ee buralarda artık İslam alemi de titreyip kendine dönmeli. Suudi Arabistan, Yemen’e vurdu 100 kişi öldü. Vuran Müslüman, vurulan Müslüman. Kazanan ABD ve Rusya.

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
5 Kasım 2018
11 Eylül 2020
19 Şubat 2023
20 Ekim 2022
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.