DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel, KÜSKÜNLÜĞE YER YOK

CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel,

KÜSKÜNLÜĞE YER YOK

Cumhuriyet Halk Partisi Gölcük İlçe Örgütü Genişletilmiş İlçe Danışmanlık Toplantısını Gölcük Kongre Sarayı’nda gerçekleştirdi.

CHP’liler toplantıya katılım sağladı

Gölcük Kongre Sarayı’nda gerçekleştirilen Genişletilmiş İlçe Danışmanlık Toplantısına CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay ve yönetim kurulu,CHP Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel, Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz, CHP Gölcük İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri, Kadın Kolları Üyeleri, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Güney Yılmaz ve Yönetimi, ADD Gölcük Şubesi Başkanı Cemil Özbaş ve ADD üyeleri, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir İsmet İşeri  ve çok sayıda partililer katılım sağladı.

Toplantının Divan Başkanlığı’na Bekir Yurdagül yaptı

Genişletilmiş İlçe Danışmanlık Toplantısına 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak başlandı. Toplantının Divan Başkanlığı’na Bekir Yurdagül, Divan Üyeleri Nehir Çetin, Ali Derya Tataroğlu, Ayşe Varank, Aslı Nur Yeşilyurt seçildi.

Gürel, “Bu akşam gerçekleştirdiğimiz toplantıyı bundan sonra da istisnasız bir şekilde yapmaya devam edeceğiz”

Toplantıda ilk olarak konuşmayı CHP İlçe Başkanı Gürel yaptı. Gürel, konuşmasında şunları söyledi: ‘’CHP Gölcük İlçe Örgütü olarak yaptığının “Genişletilmiş İlçe Danışma Toplantısına” katılımlarınız için, şahsım ve yönetim kurulum adına şükranlarımı sunar, tüm içtenliğimle sevgi ve saygılarımı belirtmek isterim. Bildiğiniz üzere Danışma Kurulları, örgütlerimizin siyaset yapma sürecini değerlendirdikleri, görev yaptıkları bölgelerinde gelecek hedeflerini tartıştıkları ve iç muhasebelerini yaptıkları toplantılardır. Bu nedenle Gölcük ilçe örgütü olarak tüzük ve yönetmeliğimizde belirtilen sınırlar çerçevesinde yapılması gereken ‘İlçe Danışma Toplantısı’nı, siz kıymetli üyelerimizin de katkı sunması amacıyla ‘Genişletilmiş İlçe Danışma Toplantısı’na çevirdik. Çünkü, danışma kurulu toplantılarının CHP örgütlerinde bir sinerji yarattığı, gerçekle basit bir şekilde normal bir salon toplantısı değil, aksine örgütlerin yol haritalarını belirlediği, eteklerindeki taşların döküldüğü, örgütlerin başarıya ulaşması için katılımcıların yapıcı eleştiriler ve öneriler sunduğu toplantılardır. Bu akşam gerçekleştirdiğimiz toplantıyı bundan sonra da istisnasız bir şekilde yapmaya devam edeceğiz. Bu toplantılarda hem yol haritamızı belirleyecek hem de ülke gündemindeki kritik konularla ilgili ortak bir dil oluşturacağız. Bu bağlamda daha önce de vurgu yaptığım üzere danışma kurulları salon toplantısı değil, örgütlerimiz için stratejik öneme sahip örgütsel toplantılardır. Danışma kurullarının diğer bir amacı, partililerimizin parti içinde konuşması gereken konuları sokakta değil, parti içinde konuşmalarının sağlanmasıdır. Çünkü parti dışında, yani sokakta yapılan bu konuşmalar, birbirimizi hırpalamakla birlikle, partimize de büyük zarar sermektedir. Çünkü partililerimiz, bir Genel Başkanını, bir belediye başkanını veya yöneticilerini sokakta veya kahvede, il veya ilçe başkanını komşu ziyaretlerinde eleştirmekledir. Dolayısıyla ilçe örgütü olarak 2 Aralık 2017’de göreve geldiğimizde hedefimiz, 2019’da yapılacak olan belediye seçimlerinde başarı elde edip CHP bayrağını başarıyla dalgalandırmaktı. Fakat bu seçimlerde yaşanan kayıp neticesinde siz değerli partililerimizin de amiyane tabirle eteklerindeki taşları dökebilmesi için böyle kapalı mekanda, aile içinde böyle bir çalışmanın başlangıcını yapmak istedik” diye konuştu.

Gürel, ‘Ülkemizin CHP iktidarına ihtiyacı vardır’

Konuşmalarına devam eden Başkan Gürel, “Bu tip danışma kurullarında daha iyiyi, daha güzeli yapmak için yapıcı eleştiriyi doğal bir hale getirip eksiklerimizi, yanlışlarımızı bulup bir sonraki seçimlerde o hatalara düşmemek için bu ve benzeri toplantılara önem vereceğiz. Gönülden inanıyorum ki bu toplantılardan güzel fikirler, düşünceler çıkar ve bunlar bizlere yol gösterici olur. CHP’nin Gölcük’teki oy oranını yükseltmek için ilçe örgütümüz, kadın ve gençlik kollarımız olarak aralıksız çalışma sergiledik. Hemşerilerimizin cenazelerinde acılarını paylaşıp düğünlerinde mutluluklarına ortak olmaya çalıştık. Ülkemizin CHP iktidarına ihtiyacı olması bilinciyle il ve diğer ilçe örgütlerimizle beraber önümüzdeki süreçte de sürekli çalışmaya devam edip alanlarda olacağız. 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerden sonra yaptığımız ilk danışma kurulundayız. Gölcük’te 42 bin 169 oy alarak yüzde 42’lik oran ile seçimleri kazanamadık. Partililerimizin de öneri ve eleştirilerini dikkate alarak eksiklerimizi gözden geçirip, gerekeni en kısa sürede tamamlayıp önümüzdeki seçimlere hazırlanacağız. Bildiğiniz gibi biz seçimlere, İYİ Parti ile kurduğumuz Millet İttifakı olarak katıldık. Seçim sürecinde çok uyumlu bir çalışma sergilediğimizi düşünüyorum. Bu vesileyle başta İYİ Parti ilçe Başkanı Sayın İsmail Aynacı ve yönetim kurulu olmak üzere bütün İYİ Partili arkadaşlarımıza teşekkürü bir borç biliriz.Seçimlerin, doğal yapısında taraf ve diğer tarafı yaratması normal bir durumdur. Bu durum demokrasinin doğal getirisidir. Ancak, süreç tamamlandıktan sonra her üyeye düşen, bir sonraki kongreye kadar sandıktan çıkan yönetimin yanında olmaktır. Bizim açımızdan, bize oy veren veya vermeyen üye yoktur. Tüm üyeler bizim üyemizdir. Ülkemizin gelmiş olduğu ortamda da böyle davranmaya hakkımız yoktur. Çünkü ülkemizin Kurtuluş Savaşı öncesinde olduğu gibi memleketine, mezhebine, rengine bakmadan kenetlenmemiz gerektiği bir noktadayız. Hal böyle iken kendi içimizde enerjimizi tüketmeye, hiçbir partilimizin hakkı yoktur” dedi.

 ‘Başarınız, skor tabelasında yazan sonuç kadardır’

Başkan Gürel,  “Başarı, kurumların ve hele ki siyaset kurumunun başarısı, takım çalışmasında gizlidir. Eğer üyesi veya sempatizanı bulunduğunuz takımın skor tabelasında başarı yazılmamışsa, sizin ne kadar destek verdiğinizin, sizin ne kadar başarılı oynadığınızın, ne kadar donanımlı olduğunuzun hiçbir anlamı yoktur. Başarınız, skor tabelasında yazan sonuç kadardır. Söylemde ne söylerseniz söyleyin, gereğini birlikte yapamazsak ipi göğüslememiz mümkün olamayacaktır. Sosyal demokratız diyoruz. Sosyal demokratlık katılımcılık demektir. Biz, siz yoksanız biz bir eksiğiz diyoruz. Bir kurumun üyesi bulunmak, eleştirme hakkı verdiği gibi bir takım görevler ve sorumluluklar da yüklemektedir. Her partilimizi ilçe merkezine bekliyoruz. İlçe merkezine gelenleri de aktivitelerde görmek istiyoruz. Bizler öncelikle kendi içimizde bir olurken toplumun her kesimi ile de birlikte olmak, hiç kimseyi ötekileştirmemek zorundayız. İlçemizde yaşayan herkese aynı eli uzatmalı, farklı elleri aynı sıcaklıkla sıkmalıyız. Seçimlerden önce de, seçimlerden sonra da bu hizmet dengesini kurmalıyız. Bu tarz yaklaşım, içinde bakımdan dönemin başarısını getireceği gibi, gelecek dönemlerin de başarısını getirecektir. Ülkemizin içinde bulunduğu sosyo-ekonomik koşullar, AK Parti’nin artık umut olamayacağını göstermektedir. Türkiye’nin CHP iktidarına ihtiyacı var. Ülkemizin geleceği çocuklarımızın yarınları için CHP’yi el ele verip hep birlikte iktidara taşımalıyız’ diyerek konuşmasını tamamladı.

Sarıbay, ‘Ülkemiz iyi yönetilmiyor’

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay,  “Danışma kurullarına her şey konuşulmalı. Arkadaşlarımız bildiklerini, gördüklerini söylemeli. Burada her şeyi konuşmalıyız. Ama buradan çıktığımız zaman sosyal medyada yazmamalı veya basına açıklama yapmamalı. Burada aile içinde konuşarak çözmemiz daha etiktir. Mahalli seçimlerden çıktık. Örgütlerimiz son derece iyi çalıştı. Ben Gölcük’te seçimi alacağımıza inandığımız ilçelerden biri olarak görüyorduk. Tüm kademeler çok iyi bir şekilde çalıştı ama olmadı. Onlar üzerlerine düşeni gerçekten yaptılar. Ülkemiz zor zamanlardan geçiyor. Ülkemiz iyi yönetilmiyor. En son örnek İstanbul İl Başkanı’mız Canan Kaftancıoğlu. Bugün yumurta atan serbest, yumruk atan serbest ama sosyal medyada yazı yazan 9 yıl 8 ay ceza alıyor. Bu olsa olsa bir Arap ülkesinde, Afrika ülkesinde, Asya ülkesinde olur. Maalesef bizim geldiğimiz nokta bu. Tüm kötülüklerin anası 12 Mart’tır. Bütün ihtilaller solculara vurulan bir darbedir. Hiçbir ihtilalden solcular, devrimciler, demokratlar karlı çıkamaz. Bizim yolumuz parlamenter sistem. Bizim bunu sağlamak için elimizden geleni yapmamız lazım. Bizim yargı bağımsızlığını kesinlikle sağlamamız lazım. Ben partililerimden bir şey rica ediyorum. Sosyal medyanızı güzel kullanın. Sizi takip eden insanlar sizin partilileriniz. Sosyal medyada başkasına, başka bir partiye, başka bir lidere hakaret etmeye hakkınız yok. Bu partiliyseniz o partiye oy veren kişilerin evlerine gidip çaylarını için, onları işyerlerinize, evinize çağırın, onlara ülkenin yanlış yönetildiğini söyleyip oylarını isteyin. Yoksa başınızı belaya sokarsınız. Bir CHP’li kimseye hakaret etmez. Ben arkadaşlarımızdan bu konuda titiz davranmalarını istiyorum. Cumhuriyeti kuran 96 yıllık bir partiyiz. Cumhuriyeti kuran partinin üyesinin de herkese saygılı olması gerekir. 96 yıldan bu yana ülkenin çimentosu olan bir partinin üyelerinin bu konuda hassas olması lazım. Tüm dünyada sanırım dört tane 100 yıllık parti var. Biri de Cumhuriyet Halk Partisi. Biz CHP’nin kıymetini bilelim. Ben tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Bu toplantının Gölcük’teki partililerimize, CHP’ye iyilikler getirmesini diliyorum” dedi.

Haber: Serap DURUKAN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.