DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

GÖLCÜK BELEDİYESİ GELENEKSEL SANATLARA SAHİP ÇIKIYOR

Gölcük Belediyesi unutulmaya yüz tutmuş sanatlarımızla ilgili eğitim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Eylül ayı etkinliğinde, “Kastamonu Çarşaf Bağı Tekniği” sanatıyla ilgili eğitim çalışması yapıldı. Son olarak da Başkan Ali Yıldırım Sezer eğitime katılanlara sertifikalarını verdi.

Gölcük Belediyesi Sanat Günleri kapsamında, kültürel mirasımızı korumak için unutulmaya yüz tutmuş sanatlarımız ile ilgili eğitim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Eylül ayı etkinliğinde, “Kastamonu Çarşaf Bağı Tekniği” sanatıyla ilgili eğitim verildi. Uzman eğitmen Memnune Kebabcı Gölcük’e gelerek, katılımcılara “Kastamonu Çarşaf Bağı Tekniği” ile ilgili çok özel bilgiler aktardı ve uygulamalı olarak eğitim verdi. Adnan Menderes İş Merkezi’nde bulunan Sivil Toplum Merkezi’nde yapılan eğitime, 15 bayan katılırken, iki gün boyunca eğitim programı devam etti. Katılımcılar tığ ile dantel yapımında kültürel sanatımız olan Kastamonu Çarşaf Bağı Tekniği ile ilgili bilgileri A’dan Z’ye öğrendiler. Etkinliklerin sonunda da Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’in katılımıyla Sivil Toplum Merkezi’nde sertifika töreni düzenlendi.

“GELENEKSEL SANATLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Tören öncesinde konuşma yapan Başkan Sezer, “Gölcük’ün adının sanat, kültür, sporla anılması gerektiğini daha önce açıklamıştık. Geleneksel sanatlara eğer biz sahip çıkarsak, gelecek nesillere aktarabiliriz. Bizim sanat günleri yapmak konusunda zaten bir taahhüdümüz vardı. Bu kapsamda geleneksel sanatların da yaşatabilmesi konusunu düşündük. Bu sizlerin katımıyla gerçekleşti. Ben bunu şuna benzetiyorum: Mısırdan alınan tek bir tane tohumla onun çoğalabilmesini daha sonra yayılabilmesini ancak bu şekilde sağlayabiliriz. Siz bu sanatı öğrendiniz. Sizde başkalarına öğreteceksiniz. Bu şekilde gelecek kuşaklara aktarılabilecek. Bunun önemli olduğunu düşünüyorum. Tüm alanlarda, özelliklede sanat alanında, kültürel ve milli manevi değerlerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Katılımlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. Eğitim etkinliğine katılan bayanlarda Başkan Sezer’e teşekkürlerini iletip, devamını istediler. 

SERTİFİKALARI BAŞKAN SEZER VERDİ

Konuşmanın ardından Başkan Sezer, eğitim programına katılan bayanlara sertifikalarını taktim etti ve son olarak da eğitim gerçekleştiren Memnune Kebabcı’ya katılımlarından dolayı teşekkür plaketi vermesinin sonrasında sertifika töreni son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.