DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük Pazarcılar Odası “eğitimi desteklemeye devam” dedi TÜM GELİR OKULA KALACAK

Gölcük Pazarcılar Odası “eğitimi desteklemeye devam” dedi

TÜM GELİR OKULA KALACAK

Gölcük Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Abdurrezzak Tuncer, bugün Tersane İlkokulu’nda düzenlediği basın toplantısında, bu yıl 4’üncünü gerçekleştirecekleri, eğitime destek projesinin tanıtımı ve öğrencilere pazarcılık kültürünün aşılanması amacıyla, 8 Ekim Salı Günü Tersane İlkokulu’nda açacakları pazarın tanıtımını yaptı.

Bu yıl 4’üncüsü gerçekleşecek

Gölcük Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Abdurrezzak Tuncer, bugün Tersane İlkokulu’nda, Okul Müdürü Ali Kemal Eren, Okul Aile Birliği Başkanı Tuba Hacıoğulları, Gölcük Seyyar Pazarcılar Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Halil İbrahim Hacıoğlu ve Rıfat Altun ile birlikte, düzenlediği basın toplantısında, bu yıl 4’üncünü gerçekleştirecekleri, eğitime destek projesinin tanıtımı ve öğrencilere pazarcılık kültürünün aşılanması amacıyla, 8 Ekim Salı Günü Tersane İlkokulu’nda açacakları pazarın tanıtımını yaptı.

8 Ekim Salı günü Saat:11.00’de okul bahçesinde

Gerçekleştirilen basın toplantısında ilk sözü alan Gölcük Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Abdurrezzak Tuncer, “ Gölcük Seyyar Pazarcılar Odası olarak kendi bünyemizde geliştirdiğimiz Türkiye de bir ilk olan “Eğitime katkı Ahilik ve Pazarcılığı tanıtma” Projemize devam ediyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz Projemiz “Değerler Eğitimi” kapsamında kıymetini daha da büyütüyor. İlkini 22 Mayıs 2017’de Değirmendere Müfit Sener İlkokulu’nda yaptığımız etkinliğimize 27 Kasım 2017’de Değirmendere Donanma İlköğretim okulunda devam ettik. Üçüncüsünü 27 Kasım 2018’de Saraylı İlköğretim Okulunda büyük katılım ile gerçekleştirdik. Bu yıl ise 8 Ekim Salı günü Saat:11.00’de Tersane İlköğretim okulunda yapmayı planlıyoruz. Pazarcı Esnafı doğruluğunu, dürüstlüğünü her daim ispat etmiş kişilerdir. Ahilik Kültürünü geçmişten günümüze taşıyan kahramanlardır. Pazarcının; eli açık gönlü açık, sofrası açıktır. İşine verdiği kıymet kadar, Eğitime de önem verir.

Yaptığımız bu meşakkatli işi, hem öğrencilerimize göstermek hem de Ahilik kültürünü yaymak istiyoruz” dedi.

Tüm Gölcük halkı davetli

Amaçlarının öğrencilerimize Ahi’liği ve Pazarcılığı öğretmek olduğunu ifade eden Tuncer sözlerini devamında,  “Bu projenin bütçesi pazarcı esnafı tarafından karşılanıyor. Bu da biz Pazarcıların ne kadar paylaşımcı olduğunu gösteriyor. 8 Ekim 2019’da Tersane İlköğretim okulunun bahçesine büyük bir Pazar kuracağız. Öğrenci velilerini ve Tüm Gölcük halkını davet ediyorum.  O gün uygun fiyata Sebze, meyve satışı gerçekleştireceğiz. Gelirin tamamını da okulumuza bağış edeceğiz.
Öğrencilerimizi pazarcı edip, satışları onlara yaptıracağız. Böylece pazarcılığın nasıl zor bir meslek olduğunu, zor şartlar altında para kazandığımızı göstermek ve kazandığımız bu parayı en kıymetli yere nasıl harcadığımızı göstermek istiyoruz. Pazarcılık mesleğini sevdirirken, paylaşmanın ve yardımlaşmanın da örneğini vermek istiyoruz. Bu sayede de öğrencilerimizin ihtiyaçlarına kullanılmak üzere okulumuza da maddi katkı sağlamış olacağız. Geleceğimizi teslim edeceğimiz çocuklarımıza Ahiliği ve Ticareti öğretmek mecburiyetindeyiz. Bunu da kendimize görev addediyoruz. Aslında çok şeyi öğreteceğimiz bu etkinlikte, öğrencilerimizin bir ömür boyu akıllarından çıkmamasını hedefliyoruz.  Bu vesile ile 8 Ekim 2019 Salı günü Tüm Gölcük halkını Tersane ilk okuluna Pazar alışverişine bekliyorum” dedi.

Hacıoğulları, “Öğrencilerimize güzel bir hayat tecrübesi olacağını düşünüyorum”

Gölcük Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Abdurrezzak Tuncer’den sonra söz alan Okul Aile Birliği Başkanı Tuba Hacıoğulları, “ Öncelikle Gölcük Seyyar Pazarcılar Odasına böyle güzel bir projeyi bizim okulumuzda gerçekleştirecekleri için teşekkür etmek istiyorum. Okulumuzun bahçesinde düzenleyeceğimiz etkinlik ile öğrencilerimize güzel bir hayat tecrübesi olacağını düşünüyorum. Böyle bir şeye vesile olduğunu için Okul Aile Birliği ve tüm veliler adına teşekkür etmek istiyorum ve tüm velilerimizi 8 Ekim Salı Günü okulumuzun bahçesinde kurulacak olan pazarımıza bekliyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.