DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük’te eğitim konusunda önemli toplantı gerçekleştirildi ÇOCUKLARIMIZI KÖTÜ ALIŞKANLIKLARA KARŞI KORUYACAĞIZ

Gölcük’te eğitim konusunda önemli toplantı gerçekleştirildi

ÇOCUKLARIMIZI KÖTÜ ALIŞKANLIKLARA KARŞI KORUYACAĞIZ

Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Şube Müdürleri ve Okul Müdür ve yöneticileri ile bugün Turgut Özal İlkokulu’nda toplantı gerçekleştirdi. 

Toplantıda ilk konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu yaptı. Gülsuyu, konuşmasında, “Kaymakamımız Sayın Cengiz Karabulut’un emriyle, ilçemizde bulunan tüm resmi okul müdür ve yöneticilerimizle birlikte bir değerlendirme ve tanışma toplantısı yapılması amacıyla bu buluşmayı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Her birinize, katılımlarınızdan ötürü teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Çocuklarımızın sorumluluğu servise bindiği andan itibaren bize geçiyor

Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, toplantıda yaptığı konuşmada, ‘Öncelikle 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılının hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Eğitim ve öğretim başlamadan önce, özellikle güvenlikle ilgili konularda geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirdik. Okul aile birlikleri ve mahalle muhtarlarımız, okul idarecilerimiz katıldı. Orada 2019 – 2020 dönemi içerisinde çocuklarımızın huzurlu, sağlıklı ve güvenli bir eğitim almaları için koordinasyonu gerektiren hususlar, karar altına alındı. Bu kararın takibi, uygulaması ve denetimini sizlerden bekliyoruz. Bu konuya gerçekten önem veriyoruz. Eğitimin yanında en değerli varlıklarını bizlere emanet eden velilerin de gönüllerinin rahat ve huzurlu olabilmesi için çocukların sağlıklı ve güvenli bir ortamda eğitim sürdürmeleri bizim öncelikli konumuz. Bu güven ortamı çocuğun evinden çıktığı andan başlıyor, evine dönene kadar devam ediyor. Çocuklarımızın sorumluluğu servise bindiği andan itibaren bize geçiyor. Servislerle ilgili düzenlemeleri ve denetimleri lütfen titizlikle takip ediniz. Özellikle servis sürücülerinin listelerini okullara gönderiyoruz. Liste dışında hiçbir kişi kesinlikle araçları kullanmayacak. Buna müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Habersiz denetim yapacağım’

Kaymakam Karabulut, sözlerinin devamında, ‘Sürücülerle ilgili gerekli araştırmayı yapıyoruz. Onlar haricindeki kişilerin araçları kullanması veya farklı araçla çocukları taşımasına müsaade etmeyeceğiz. Arkadaşlarımız bunu çok sıkı takip edecek. Gerekirse müdür yardımcımız, nöbetçi öğretmenle birlikte gerekli takibi yapacak. Zaman zaman medyadan duyuyoruz. Geçtiğimiz yıllarda servislerle ilgili üzücü vakalar oldu. Bu vakaların ülkemizde olmasını temenni etmeyiz. Kendi görev ve sorumluluk sahamız içerisinde buna müsaade etmeyeceğiz. Ben de habersiz denetim yapacağım. Okullarda servislerin durumunu tek başıma denetleyebileceğim gibi emniyet müdürü ve ilçe milli eğitim müdürü ile de yapabiliriz. Okullarda sürekli görev yapan idareciler olarak bu hususa dikkat edin. Hepinizin idareci kimliğinin yanında bir de veli kimliğiniz var. Kendi çocuklarınıza nasıl davranılması gerektiğini düşünüyorsanız aynı şekilde size emanet edilen öğrencilerimize de aynı şekilde davranınız. Çocuklar okula geldi, okuldaki güvenlik tedbirlerini gözden geçiriniz.’

Uyuşturucu ve bağımlılığa dikkat çekti

Kaymakam Karabulut, “Okul içerisindeki fiziki eksikliklerin giderilmesi yanında çocukların sağlıklarını ilgilendiren bir husus da kantinler. Kantinleri bir komisyon marifeti ile denetliyoruz. Denetimler, okul sayısı fazla olduğu için denetimler yapılmakta. Okul kantinlerini sürekli olarak denetlemenizi istiyoruz. Kantinin, kantin çalışanlarının taşıması gereken özellikleri ilgili mevzuat içerisinde takip edin. Orada bulunması gereken ürünlerin son kullanma tarihleri başta olmak üzere birçok şeyi denetleyin. Özellikle okullarda yapılacak büyük ve küçük onarımların eğitim – öğretim dönemi başlamadan yapılması gerekir. Dönem içerisinde yapılması gereken zaruri durumlar olabilir. Bunların da mesai saatleri dışarısında yapılmasını veya tatillerde giderilmesini istiyoruz. Eğitimin olduğu saatlerde tadilat olursa bunun güvenlik tedbirleri alınarak yapılmasını talep etmekteyiz. Özellikle 3-4 yıldır bakanlığımızın İçişleri Bakanlığı ile ortak yürüttüğü projeler var. Bağımlılıkla ilgili olarak ilçemizde bir komisyon var. Bu komisyonun bir üyesi de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzdür. Her okulun bağımlılıkla ilgili olarak herhangi bir eylem planı muhakkak olsun. Eğitim dönemi yeni başladı. Bu konuyu masaya yatırın, bir eylem planı hazırlayın ve uygulamaya sokun. Çocukların bağımlılıktan kurtulması ve buna hiç alışmaması için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. Her okulun bir spor, kültür sanat, sosyal aktivitelerde öne çıkmasını istiyoruz. Spor olabilir, tiyatro olabilir, hangi konuda olursa olsun her okulun bir konuda aktif olmasını talep ediyoruz. Zararlı alışkanlıklara bu yolla ulaşılmayı ortadan kaldırabilmek istiyoruz. Herhangi bir madde bağımlısı haline gelen bireylerin tedavisi çok zor. Buna harcanan emek, zaman ve para çok fazla. Her zaman olumlu netice alınamıyor. Tıpta önleyici sağlık hizmetleri vardır. Hastalanma riskini taşıyan etmenlerin ortadan kaldırılması bu anlama gelir. Bizim de bu konuda üzerimize düşeni yapmamız gerekmektedir” diyerek konuşmasını tamamladı. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.