DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük’ün gururu Abdulvasi Balta hedefini açıkladı Gölcük’ün gururu Abdulvasi Balta hedefini açıkladı

HEDEFİM DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU

Estonya’nın başkenti Tallinn’de düzenlenen Dünya Gençler Güreş Şampiyonası’nda, Serbest Stilde 74 kg’da mindere çıkan ve Moğol rakibi Bat Erdene Byambasüren’i yenerek Dünya 3.sü olan Gölcüklü Güreşçimiz Abdulvasi Balta ülkemizin ve İlçemizin gururu oldu. Bizde Gazetemiz olarak Gölcüklü Güreşçimiz Abdulvasi Balta ile söyleşi yaptık.

Spor Hayatınız nasıl başladı?

7 yaşında Köprübaşı Camiinde bize Güreş yaptırıyorlardı. O dönemde zayıf olduğum için o zamanlar güreşleri pek kazanamazdım, yenilirdim. Ondan sonra babam ve eniştemin sayesinde Güreşe başlamaya karar verdim. Ben uzun bir süre Güreştim ve hep yeniliyordum. O zamanlar çok hırslıydım. Gerçekten daha sonra başarılı olacağıma inandım ve bunun için çok çalıştım, hırs yaptım. Antrenmanlarımı asla aksatmadım. 8 yıl boyunca antrenman yaptım. Türkiye’de yapılan müsabakalarda derece alamadım. Sonra Üniversiteye başlayınca Güreşe bir süre ara verdim. O sene Rüstem Çavdar bana, ‘Seninle Türkiye Şampiyonasını kazanacağız’ diyerek beni Türkiye Şampiyonasına götürdü ve o sene hiç çalışmadan Türkiye 3.sü oldum. Hocam bana bu işin peşinden gidersem daha çok başarılı olacağımı söyledi ve buna bende inandım. 2019 U-23’lerde Türkiye 3.sü, 2019 Gençler Türkiye Şampiyonu, 3019 Gençler Avrupa İkincisi, 2019 Gençler Dünya üçüncüsü. Bu müsabakaları bu sene kazandım.

Bundan sonra yeni hedefleriniz neler olacak?

Bu sene olimpiyatlara daha fazla gideceğime inanıyorum. İzzet Baysal Üniversitesi’ni birincilikle kazandım. Öğretmenlerimde bana her zaman bilimsel olarak destek verdiler. Bende bunun sorumluluğu bilincinde daha çok başarılı olmayı hedefliyorum. Hedefim yaptığım spor alanında en iyi sporcu olmak. Olimpiyatlarda altın madalyalar kazanıp Gölcük’ü gururlandırmak. Bu sporu yapmak isteyen gençlere örnek olmak.

Gölcük Yönetiminden ne bekliyorsunuz? 

Bir önceki Belediye Başkanımız ve şimdi ki AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş’in bana olan desteği çok büyük. Ben bu desteğin süreceğine inanıyorum ve umuyorum. Yeni Gölcük Belediye Başkanımız Ali Yıldırım Sezer de bana çok destek oluyor. Destek veren herkesten Allah razı olsun. Umarım spora ve sporculara olan destek her zaman artarak devam eder’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.