DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Kocaeli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden Çiftçiler için önemli sunum ÇİFTÇİLER YENİ DESTEKLERLE DİPTEN ÇIKACAK

Kocaeli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden Çiftçiler için önemli sunum

ÇİFTÇİLER YENİ DESTEKLERLE DİPTEN ÇIKACAK

Kocaeli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, çiftçilere yönelik Kırsal Kalkınma Destekleri ile ilgili olarak geçtiğimiz gün Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi Toplantı Salonu’nda sunum gerçekleştirdi. Sunumu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Fatma Karayel, yaptı.

Katılım yoğun oldu

Gerçekleştirilen programa Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karadağ, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Fatma Karayel, Gölcük İlçe Tarım Müdür Vekili Ufuk Aker, Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, Muhtarlar ve Çiftçiler katıldı.

Aker, üreticilere önemli çağrıda bulundu

Programa 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlandı ve program konuşmalarla devam etti.  Programa yoğun  işleri yüzünden İlçe Tarım Müdürü Nebahat Hocaoğlu katılamadı. Programa İlçe Tarım Müdür Vekili olarak katılan Ufuk Aker, yaptığı konuşmada, ‘’Bugün burada Kırsal Kalkınmayı Destekleme Programı kapsamında bilgilendirme yapılacak. Tüm üreticilerimizin bu konuda gerekli bilgilere sahip olması ve desteklemelerden en iyi şekilde istifade etmesi amaçlanıyor. Konu ile ilgili olarak burada istediğiniz soruları sorabilirsiniz. Tüm detaylı bilgileri İlçe Tarım Müdürlüğümüzden de, bu öğrenebilirsiniz’’ diye konuştu.

Çanakçı, ‘Çiftçiler için bu durum inşallah yeni bir aşama olacak’

Aker’den, sonra konuşma yapan Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, ‘’Gölcük ve Karamürsel’de yapılmak üzere kırsal kalkınma programları hakkında bizlere bilgi vermek üzere düzenlenen bu program Çiftçilerimiz için çok önemli. Bugün sunum programında Kırsal kalkınma yüzde 50 hibe desteği ile ilgili bilgiler verilecek. Sizler kafanıza takılan tüm soruları burada sorabiliriz. Bizim için, Çiftçiler için bu durum inşallah yeni bir aşama olacak. Artık yeniden bir silkelenmenin zamanı geldi diye düşünüyorum. Çiftçilerimiz şu ana kadar dibe vurmuş durumdaydı ama yeni desteklerle dipten çıkacağımıza inanıyorum. Katkılarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Karayel, ‘Programa gerçek ve tüzel kişiler başvurabilir’

Kocaeli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Fatma Karayel, “Programın amacı, doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, kırsal ekonomik altyapının güçlendirilmesi, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin  desteklenmesidir. Programa gerçek ve tüzel kişiler başvurabilir. Tüzel kişilere örnek olarak şirketler ve bunların kendi aralarında kurdukları ortaklıklar, kooperatifler, ıslah amaçlı yetiştirici birlikleri ve bunların üst birlikleri/iktisadi teşekkülleri verilebilir. El sanatları ve katma değerli ürünler hariç, başvuru sahibi gerçek ve tüzel kişilerin Bakanlık tarafından oluşturulan çiftçi kayıt sistemine veya Bakanlık tarafından oluşturulmuş diğer kayıt sistemlerine son başvuru tarihinden önce kayıtlı olması gerekir. Yatırımcılarda da aranan özellikler var. Gerçek ve tüzel kişilerin idari ve mali açıdan tamamen kamudan bağımsız olması gerekir. Şirket, kooperatif ve birliklerin, kuruluş tüzük/ana sözleşmelerinde belirtilen çalışma konuları ile ilgili yatırım konularına başvuru yapabilirler ve başvuru ile ilgili olarak yetkili kurullarından yetki almış olması gerekir. Ekonomik yatırımlarla ilgili konuları da belirtebiliriz. Tarımsal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması; yenilenebilir enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımı, yenilenebilir enerji üretim tesisleri, (program kapsamındaki yapılmış veya yapılacak tesisler, toplu basınçlı sulama sistemleri ve mevcut seralar için); toplumsal üretime yönelik sabit yatırımlar; hayvansal ve bitkisel orijinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, konular arasında yer alıyor. Konu ile ilgili olarak üreticilerimizin programa katılmasında fayda olacağını belirtmeliyiz” diyerek açıklamalarını tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.