DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

OKUL BAŞARISI İÇİN VELİLERE ÖNERİLER (BÖLÜM 1 / 2 )

OKUL BAŞARISI İÇİN VELİLERE ÖNERİLER (BÖLÜM 1 / 2 )
09.09.2019
974
A+
A-

Çocuklarımızın eğitiminde ve başarılı olmalarında etkili olan ortamlar: Aile, Okul ve yaşanılan çevredir. Bu 3 ortam birbirini tamamlayan fonksiyonlara sahip olmakla beraber çocuğun eğitiminde en önemli görev aileye düşmektedir. Yapılan araştırmalar, huzurlu ve mutlu ailelerde yetişen çocukların okul ve iş yaşamında daha başarılı olduklarını göstermiştir.

Çocuklarımızın ruhsal, sosyal, zihinsel v.b. gelişmelerinin sağlıklı olabilmesi, akademik yönden başarılı olabilmesi için okul ile sürekli işbirliği içinde olun. Çocuğunuzla ile ilgili her türlü bilgi için okul idaresi ve rehberlik servisi ile iletişim kurunuz. Sınıf öğretmenleri ve ders öğretmenleriyle olumlu ilişkiler kurun ve okulu ziyaret edin. Çocuğunuzun okul içindeki durumu hakkında bilgi alabilmeniz için veli toplantılarına mutlaka katılınız.5.Okul idaresi tarafından gönderilen duyuru ve formların okunup imzalanarak, gerekli bölümlerinin doldurulup en kısa zamanda sınıf öğretmenine ulaşmasını sağlayınız.

Çocuğunuzu sabah kahvaltısı yapmadan okula göndermemeye çalışınız. Özellikle ortaöğretim çağındaki çocuklar, hızlı bir büyüme ve gelişme dönemi içindedirler. Bu konuda titiz olunuz. Çocuğunuzun kılık kıyafetine ve giysilerinin okul kurallarına uymasına ve temizliğine özen gösteriniz.

En iyi dinlenme, uyuyarak yapılan dinlenmedir. Özellikle düzenli olarak planlanan uyku çocukların yaşamında büyük önem taşır. Sinir sisteminin dinlenmesi ve enerji toplayabilmesi uyumaya bağlıdır. Bu sebeple çocuğunuzun uyku saatlerinin düzenli olmasına önem veriniz.

Çocuğunuzun sistemli ders çalışma alışkanlığı kazanmasına yardımcı olunuz: Çocuğunuzun zamanında derse gelmesini sağlayınız, geç kalma alışkanlığını önleyiniz. Kendisine ait olan ya da olmayan araç ve gereçleri yıpratmadan, temiz ve düzenli kullanması alışkanlığını kazanmasına yardımcı olunuz.

Öğretmenlerin alınmasını istediği ders araç ve gereçlerin zamanında temin edilmesine önem veriniz: Çocuklarınıza gereğinden fazla para vermeyiniz, yeteri kadar harçlık veriniz. Zararlı alışkanlıklar hakkında iyi bir örnek olun ki söyledikleriniz sadece lafta kalmasın. Ülkemizde zararlı alışkanlıklara başlama yaşı bir hayli inmiştir. Çocuğunuzun devam durumunu ve okul ile ev arasındaki geliş-gidiş saatlerini sürekli kontrol altında tutun.

Çocuklarınızın arkadaşlarının kimler olduğunu ve  nerelerde nasıl zaman geçirdiğini bilin : Ailenin, çocuğunun arkadaşlarının kimler olduğu ve nerede nasıl vakit geçirdiğini bilmesinden kastedilen, çocuğa güven duyulmaması değil, ailenin çocuğuna olan ilgisinden dolayı olmalıdır. Çocuğun sosyal çevresini, ilgilerini, yeteneklerini bilen bir aile, çocuğu ile sağlıklı iletişim kurabilecektir.

Kesinlikle hiç kimse ile kıyaslama yapmayın, onun ayrı bir birey olduğunu unutmayın: Anne baba çocuğunu kesinlikle hiç kimse ile kıyaslamamalıdır. Kıyaslama çocukta aşağılık kompleksi, kin, nefret, kıskançlık gibi olumsuz sonuçlar doğurabilir. Her insanın farklı ve biricik olduğu unutulmamalıdır.

(Rehber Öğretmen Esra Budak’ın yazısından alıntıdır.)

2019 – 2020 Eğitim ve Öğretim yılının Öğretmen, Öğrenci ve Velilerimize hayırlı olması temennisiyle başarılı bir yıl diliyorum.

Sevgiyle kalın…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.