DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Rahvan At Yarışı İhsaniye Koşusu Tamamlandı

Rahvan At Yarışı İhsaniye Koşusu Tamamlandı
16.09.2019
1.607
A+
A-

Gölcük Belediyesi Geleneksel Rahvan At Yarışları İhsaniye Koşusu, büyük ilgi ve katılımla Rahvan At Bakım ve Konaklama Tesisi Koşu Pisti’nde yapıldı. 10 kategoride yapılan yarışlara toplamda 130 at katılırken, büyük heyecan yaşandı.

Gölcük Belediyesi ve Gölcük Değirmendere Rahvan Atçılar Kulübü iş birliğiyle yapılan Gölcük Belediyesi Geleneksel Rahvan At Yarışları İhsaniye Koşusu büyük ilgi ve katılımla Rahvan At Bakım ve Konaklama Tesisi Koşu Pisti’nde yapıldı. Mehteran Takımı’nın konseriyle başlayan program Atlı Okçuluk Ekibinin muhteşem gösterisiyle devam etti. Türk Savaş tarihinden okçuluk ve binicilik üzerine örneklerin yer aldığı gösteriyi izleyiciler hayranlık içinde izledi ve sık sık alkışlayarak destek verdi.

TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR BÖLGESİNDEN GELEN ATLAR YARIŞTI

Yarışlarda Karabük, Menemen, Alanya, Eskişehir, Gerede, Samsun, Ödemiş, Turgutlu, Kütahya, Nazilli, Bursa, Konya, Afyon, Gölcük, Değirmendere gibi Türkiye’nin her bölgesinden at sahibi yarış tutkunları yer aldı. Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’in ev sahipliğindeki yarışları, AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Ak Parti Gölcük İlçe Başkanı Çetin Seymen, Belediye Başkan Yardımcıları, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ilçe başkanları ve yöneticileriyle, çok sayı da davetli takip etti.

SEZER: “BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUZ”

Yarışmalar öncesinde açılış konuşması yapan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “16.sını düzenlediğimiz Geleneksel Rahvan At Yarışları Gölcük Koşusuna hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Rahvan at yarışları bizim ata sporumuz. Aslında sadece ata sporu demek rahvan at yarışı için az kalır. Ecdadımızın Viyana önlerine kadar gitmesini ve daha da öncesinde Orta Asya’dan bu bölgelere gelmesini sağlayan bu mübarek hayvanlardır. Şuan bu sporu yaşatan sevgili yarış sever, at sahibi hemşehrilerimiz ve vatandaşlarımız da bu ruhun, bu geleneğin yaşamasını sağlamaktadır. Dolayısıyla bizde buna karınca, kararınca katkıda bulunabildiğimiz için büyük mutluluk duyuyoruz. Atlı Okçuluk Gösterisi de bizlere okçuluk ve binicilik üzerine yeteneklerimizi gösterecek. Heyecanla izleyeceğimizi tahmin ediyorum. Ben tüm yarış severlere iyi seyirler diliyorum. Kazasız belasız güzel bir yarış olmasını diliyorum” diyerek alkışlar arasında konuşmasını tamamladı.

YARIŞLAR ÇOK ÇEKİŞMELİ GEÇTİ

Serin bir Pazar gününde, kalabalık bir izleyici kitlesinin takip ettiği yarışlar, çok çekişmeli geçti. Dereceye giren atlara kupaları protokol üyeleri tarafından taktim edildi.

DERECEYE GİREN ATLAR

BAŞ ATLAR

1-Yahya Polat – Samsun

2- İsmail Dönmez – Kütahya

3-Cengiz Cenk – Menemen

BAŞALTI ATLAR

1-Ferhat Tak – Kütahya

2-Ali Sarı – Alanya

3-Erhan Çınar – Karabük

BÜYÜKORTA ATLAR

1-Ferhat Tak – Kütahya

2-Yunus Arslan – Afyon

3-Burhan Çeçen – Gölcük

KÜÇÜK ORTA ATLAR

1-Şükrü Derebeyi – Afyon

2-Niyazi Yavuz – Kütahya

3-Kamil Üstün – Orhaneli

4LÜ TAYLAR

1- Mustafa Aslan – Savaştepe

2- Mehmet Bacıoğlu – Değirmendere

3LÜ TAYLAR

1-İlyas Demir – Afyon

2- Hasan Boz – Gölcük

3- İsmail Aydemir –  Gerede

İKİLİ TAYLAR

1- Derya Doğcan – Menemen

2- Mutlu Mert – Menemen

3- Hüseyin Boz Bursa

KÖYLÜ DÖRTNAL

1- Engin Kesdoğan – Gölcük

2- Engin Kesdoğan – Gölcük

3- Mehmet Nuri Barış – Gölcük

DESTE

1- Recep Şimşil – Bursa

2- Hüseyin Şenol – Menemen

3- Ferhat Filiz  – Bursa

TAZE BEŞLİ

1-Burhan Cecer– Gölcük

2-Ahmet Kuş- Gölcük

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.