DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Verem Savaş Dispanseri ve KETEM geçici süreyle DEĞİRMENDERE AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ BİNASINDA HİZMET VERİYOR

İlçemizde yakın zamanda yapımına başlanması beklenen Yeni Sağlık Kompleksinde hizmet verecek olan Verem Savaş Dispanseri ve Kanser Erken Tarama ve Eğitim Merkezleri (KETEM)  geçici süreyle Değirmendere Aile Sağlığı Merkezi Binasında hizmet vermeye başladı.

Yapılacak olan yeni sağlık kompleksinde hizmet verecekler

Sağlık Bakanlığı tarafından ilçemize yakın zamanda kazandırılacak olan Donanma Caddesi üzerinde yapılacak  yeni sağlık kompleksinde hizmet verecek olan Verem Savaş Dispanseri ve KETEM Birimi geçici süreyle Değirmendere Atatürk Mahallesi 3036. Sokak No:4 adresinde bulunan Aile Sağlığı Merkezi Binasında hizmet verecek. İki birim Yeni Sağlık Kompleksinin tamamlanmasıyla birlikte yeni yerinde hizmet vermeye devam edecek. İrtibat numarası; Verem Savaş Dispanseri Telefon No: 02624131161, Ketem Telefon No: 02624356640

KETEM’de hangi hizmetler veriliyor?

İlçe Sağlık Müdürlüğü Kanser Erken Tarama ve Eğitim Merkezleri (KETEM) tarafından ücretsiz Meme Kanseri, Rahim Ağzı Kanseri, Kalın Barsak Kanseri için ücretsiz tarama çalışmaları yapılmaktadır. Vatandaşları bilinçlendirmek ve taramalara davet için her ilçede eğitimler verilerek farkındalık ve tarama hizmetleri gerçekleştiriliyor.


Kanser taramalarında nelere bakılıyor?

Kanser Tarama Programı çerçevesinde;  meme kanserinden korunmak için 40-69 yaş aralığında 2 yılda bir mamografi çekimi, Serviks kanserinden korunmak için 30-65 yaş grubunda her 5 yılda bir pap smear veya HPV testi, kolorektal kanser erken tanısı için  50-70 yaş aralığında iki yılda bir gaitada gizli kan testi ve 10 yılda bir kolonoskopi yapılması gerekmektedir.

Verem Savaş Dispanseri’nde hangi hizmetler veriliyor?

Verem Savaş Dispanserleri, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’na bağlı, Türkiye’de verem ile mücadele etmek üzere kurulmuş sağlık kuruluşlarıdır. Tüberküloz teşhisi, tedavi ve takibi, BCG aşılamaları gibi işlemler Verem Savaş Dispanserlerinde ücretsiz olarak yapılmaktadır. Bu kurumlarda röntgen bölümünde Tüberküloz teşhisi amacıyla akciğer grafisi çekilmesi, laboratuvar bölümünde mikroskopla balgamda etken basil aranması gibi işlemler yapılır. Balgam numunelerinin bir örneği bölge tüberküloz laboratuvarlarına gönderilir. Bunların dışında rapor verme, düzenli kayıt tutma, tüberküloz hakkında bilgilendirme işlemleri de yapılmaktadır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.