DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük Kaymakamı vatandaşla buluşma toplantısını Örcün’de yaptı

EĞİTİM VE GÜVENLİK KONULARI MASAYA YATIRILDI

Gölcük Kaymakamlığı tarafından belirli aralıklarla yapılan Vatandaşlarla Buluşma, Eğitim ve Güvenlik Toplantısı, bugün Örcün Köy meydanında gerçekleştirildi. Toplantıya, Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut Başkanlık yaparken, toplantıya katılım eksiksiz sağlandı. Toplantının ana gündem maddesi, eğitim ve güvenlik oldu.

Geniş katılım sağlandı

Örcün  Köy Meydanı’nda gerçekleşen Eğitim ve Güvenlik toplantısına, Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut’un yanı sıra, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer ve Yardımcısı Mehmet Uzun, İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Özdemir, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mahir Sarıdağ, Gölcük Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Lütfü Yılmaz, Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral ve muhtarlar, kaymakamlık daire müdürleri, belediye amirleri, okul müdürleri ve davetliler katıldı. Örcün Köy Muhtarı Mustafa Uyar’ın evsahipliği yaptığı toplantının ana gündem maddesi, eğitim ve güvenlik oldu.

Kaymakam Karabulut, ‘Her zaman vatandaşımızın yanındayız’

Toplantıda ilk sözü alan Kaymakam Karabulut, konukları selamladıktan sonra, şunları dile getirdi: “Bildiğiniz üzere, her ay bir mahallemizde, mahallemizin sorunları ön planda olmak üzere bir toplantı yapıyoruz. Toplantının ana gündem maddesini, toplantıyı yaptığımız mahallemizin problemleri ve sorunları oluşturuyor. Ardından bir önceki dönemde yaptığımız toplantıda alınan kararların, vatandaş ve muhtarlarımızın isteklerinin ne ölçüde yerine getirildiği, bir önceki toplantıdaki kararların, dile getirilen sorunların ne ölçüde çözüldüğü, çözülemediyse sebeplerinin ne olduğu konusunda tekrar görüş alışverişi yapıyoruz. Toplantılar, son derece geniş kapsamlı oluyor. Başta Belediye Başkanımız, Başkan Yardımcılarımız, belediyemize ait birimlerde çalışan kurum müdürü arkadaşlarımız olmak üzere merkezi idare tarafından atanmış, vatandaşa kamu hizmetlerini yürütmekle mükellef olan birim müdürlerimiz, muhtarlarımız aramızda oluyor. Bütün ilçemizi ilgilendiren husus ve sorunları hep beraber masaya yatırıyoruz. Katılımlarınızdan dolayı mahalle sakinlerimize teşekkür ediyorum.” dedi. 

Sezer yapılan projeleri anlattı

Kaymakam Karabulut’tan sonra söz alan Belediye Başkanı Sezer, “Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Toplantının ilgili yerde yapılmasının özellikle önemli olduğunu düşünüyorum. Biz bildiğiniz gibi mahalle muhtarlarımızla ayrı bir toplantı yapıyoruz. Ayrıca daha önce köy olan mahalle muhtarlarımızla da ayda bir kez toplantı yapmaktayız. Dolayısıyla sorunları birinci elden dinleme imkanımız olduğu gibi saygıdeğer muhtarlarımızın ayrıca bireysel olarak iletişim kurabilmeleri için oluşturduğumuz whatsapp grubumuz var. Buradan da talep ve önerileri alıyoruz. Örcün ile ilgili olarak buradaki en önemli problemimiz, yağmurdan kaynaklı su baskınlarıydı. Bu çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı. Kazıma işlemleri tamamlandı. Çökme işlemleri de gerçekleştikten sonra buranın asfaltlanması da yapılacak. Proje içerisinde olmayan, yukarıdan gelen fazladan bir su akıntısı oluyordu. Projede tadilat yapılmasını talep ettik. Görüşümüz doğrultusunda Sayın muhtarımızın da bizzat giderek yerinde oluşuyla ilgili bilgi vermesi neticesinde bu problem çözüldü. Yanında oturmakta olduğumuz binanın çatısı ile alakalı olarak malzeme temini gerçekleşti. Yakın zamanda çatısı yapılacak. Örcün Sultanbaba Türbesi’nin yanında tarihi bir hamam var. Kuruldan gerekli izinleri aldık. Proje çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah hamamın projesi tamamlandıktan sonra yapımını gerçekleştireceğiz. Ciddi bir şekilde ehemmiyet göstererek katılım gösterdiğiniz için teşekkür ediyorum” diye konuştu.  

Örcün’ü çok beğendi

Daha sonra son sözü alan Kaymakam Karabulut, “Örcün, tarihi doku ve kültürel yapısı ile ilimizin önde gelen köylerinden bir tanesi. Başkanımızın da belirttiği gibi bu çalışmalar tamamlandığında mahallemizin tanınması ve yerli – yabancı turist potansiyelinin arttırılması konusunda güzel neticeler alacağımızı düşünüyorum. Bir Pazar günü ziyaret etmiştim. Mahalle sakinleri kadınlarımızın meydanda yaptığı çalışmalar var. Kadınların istihdama katılması, bu anlamda kendilerini ifade edebileceği çalışmalarda bulunması da güzel bir durum. Bunları daha organize bir şekilde, önümüzdeki günlerde devam ettirebileceğimizi düşünüyorum. Yapılması planlanan çalışmaların bitmesi ile birlikte daha iyi sonuçlar alacağımızı düşünmekteyim” dedi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.