DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

ADD’den Cumhuriyet konulu söyleşi “GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE CUMHURİYET”

ADD’den Cumhuriyet konulu söyleşi

“GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE CUMHURİYET”

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Gölcük Şubesi Çalışma komisyonu tarafından düzenlenen “Geçmişten Günümüze Cumhuriyet” konulu bilgilendirme toplantısı Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Gönül Balkır’ın konuşmacı olarak katılımı ile ADD Lokali’nde gerçekleşti.

Katılım oldukça yoğun oldu

ADD Gölcük Şubesi lokalinde gerçekleştirilen programa ADD Gölcük Şube Başkanı Cemil Özbaş, ADD Gölcük Çalışma Komisyonu Başkanı Ayşe Çelik, CHP Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri ve Yönetimi, TEMAD Kadın Kolları Başkanı Derya Birlik ve Yönetimi, Gölcük Artvin İli ve İlçeleri Derneği Kadın Kolları Başkanı Memnune Güner ve Yönetimi, YAŞMAK Gurubu ADD Üyeleri, CHP Değirmendere Eski Belediye Başkanı Ertuğrul Akalın ve ADD Üyeleri katılım sağladı.

ADD Gölcük Şubesi’nden 24 öğrenciye burs veriliyor

Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Gönül Balkır’ın konuşmacı olarak katılımı ile ADD Lokali’nde gerçekleşen programda açılış konuşmasını ADD Gölcük Çalışma Komisyonu Başkanı Ayşe Çelik gerçekleştirdi. Çelik konuşmasında, “ Ben öncelikle tüm çalışma komisyonu üyesi arkadaşlarımı yanıma almak istiyorum. Çünkü onlar olmadan hiçbir şey olmuyor inanın. Çok büyük savaşçılar. Sizin nezdiniz de hepsine ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca bu yeni dönemimizde 24 yeni öğrencimize burs vermekteyiz. Bununda bilgisini vermek istiyorum. Bu yaptığımız bilgilendirme toplantılarımız inanın çocuklarımıza gidiyor. Ben sözü çok fazla uzatmak istemiyorum. Aramızda Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Gönül Balkır hocamız var. Kendisi daha öncede gelmişti, konuşmuştu. Hepimiz çok heyecanlanmıştık. Bir telefonumuzla yine bizi kırmadı ve “Evet” dedi. Kendilerine çok teşekkür ediyorum izleri kırmayıp bugün davetimize katıldığı için” dedi.

Konuşma oldukça beğenildi

ADD Gölcük Çalışma Komisyonu Başkanı Ayşe Çelik’ten sonra söz alan Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Gönül Balkır katılımcıları selamladıktan sonra  yaptığı konuşmada, “Değerli  Ayşe Cumhuriyet’in kızlarıyız biz” diyerek konuşmasına başladı. Bende Sayın başkan ve Değerli Cumhuriyet’in kızları olarak öncelikle hepinize sevgiyle selamlayarak konuşmama başlamak istiyorum.  Konuşmama başlamadan önce şunu söylemek istiyorum. Ben ADD Genel Merkezi’nde Bilim Danışma Kurulu Üyesiyim senelerdir. Yani üst kuruluşunuzda görev ve faaliyet yapıyorum” dedi. Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Gönül Balkır daha sonrasında Cumhuriyet, Cumhuriyet’in kuruluşu,  Cumhuriyet’in kadınlara verdiği kazanımlar, çağımızda kadına verilen değer, kadının içinde bulunduğu durum, kadın cinayetleri, kadınların nafaka hakları konu başlıklarıyla konuşmasını gerçekleştirdi.Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Gönül Balkır’ın konuşması katılımcılar tarafından oldukça beğenildi.

Plaket takdim edildi

 Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Gönül Balkır’ın konuşmasının ardından ADD Gölcük Şubesi Başkanı Cemil Özbaş tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.