DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş,

AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş,

SORUNLARIN ÇÖZÜM YERİ PARLAMENTODUR

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 27. Dönem Üçüncü Yasama Yılı ile ilgili mesaj yayımladı.

 TBMM’de yeni yasama yılı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılış konuşmasıyla başladı. AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, yeni dönemin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını dilerken, yeni dönemde en önemli beklentinin yeni yargı reformu olduğuna dikkat çekti. Ellibeş şunları söyledi: “Demokrasinin merkezi, sorunların çözüm yeri parlamentodur. Demokrasiler kendi krizlerini çözebildikleri oranda güçlenir. Yeni yasama yılının ilk çözüm bekleyen sorunu yeni yargı reformudur. Yargı Reformu Strateji Belgesinin ilk paketinin hazırlıkları tamamlandı. Böylesine önemli bir konunun, Mecliste mümkün olan en geniş uzlaşmayla tartışılması ve kabul edilmesini önemsiyoruz. Daha çok hak ve özgürlükleri genişletmeyi amaçlayan bu paketi yenileri takip edecektir. Gerek komisyonlarda, gerekse genel kurulda bu reform paketlerinin yapıcı bir anlayışla tartışılacağını umut ediyoruz. Bu konuda elde edilen kazanımlar ve hazırlıkların bu dönemde tamamlanıp, toplumsal ihtiyaçların karşılanmasını diliyorum”.

‘Terörle ve şiddetle arasına mesafe koyan tüm kesimler, milli meselelerde aynı ortak paydada buluşmalıdır’

 Ellibeş, “Cumhurbaşkanımızın açılış konuşmalarında da belirttiği gibi, demokrasilerde iktidar kadar muhalefetin de önemli olduğuna inanıyoruz. Demokraside, ekonomide, altyapıda Cumhuriyet tarihinin en büyük atılım hamlesinin gerçekleşmesinde icraatıyla, teklifiyle, tenkitiyle emeği olan herkese şükran borçluyuz. 15 Temmuz gecesi milletimize sıkılan her kurşun, atılan her bomba, bizim büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası yolunda kararlılığımızı daha da perçinlemiştir. Milli iradenin üstünlüğü yerine küçük bir azınlığın çıkarlarını korumayı amaçlayan tüm darbelerin, cuntaların, siyaseti ve hukuku örseleyen nice ayak oyunlarının ilk hedefinde hep bu Meclis olmuştur. Bu açıdan da Milli iradenin tecelli yeri olan TBMM’nin itibarının gözetilmesini de her şeyin üzerinde tutmamız gerekiyor. Terörle ve şiddetle arasına mesafe koyan tüm kesimler, milli meselelerde aynı ortak paydada buluşmalıdır” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.