DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Ay, ‘Hepimiz şüphesiz Allah’a aidiz’

Ay, ‘Hepimiz şüphesiz Allah’a aidiz’

Gölcük’te bulunan AY-PA Market Sahibi Osman Ay, ölümün bir hak olduğunu ifade ederek, ‘Ölüm doğmak ve yaşamak gibi doğal bir hadisedir. Biz şüphesiz Allah’a aidiz’ dedi.

‘Müşterilerine 300 adet Süleyman Ateş’in açıklamalı Büyük Dua Mecmuası Kitabından ve 35 kilo lokum dağıttı’

 Metin Ay abisinin vefatının yedinci günü olması münasebetiyle hem abisi  Metin Ay hem de beş ay önce vefat eden babaları Hacı İdris Ay ve Kuzey Irak’ta şehit düşen Piyade Teğmen Kamuran Ablak’ın ruhuna markete gelen müşterilerine 300 adet Süleyman Ateş’in açıklamalı Büyük Dua Mecmuası Kitabından ve 35 kilo lokum dağıttı. Değerli kardeşlerim insanoğlu doğum ile geldiği bu fani hayatta belli bir ömür sürdükten sonra ölüm ile dünyaya veda edecek ahiret hayatına adımını atacaktır. Ölüm doğmak ve yaşamak gibi doğal bir hadisedir. Yüce Allah ölümden kaçışın mümkün olmadığını ve her canlı ölümü tadacaktır sonra bize döndürüleceksiniz şeklinde ifade buyurmuştur. Ölüm haberini alan bir müminin inna lillahi ve inna ileyhi raciun Biz şüphesiz herşeyimizle Allaha aidiz ve şüphesiz ona döneceğiz demiştir bu teslimiyeti göstermektedir.

Peygamber Efendimizin ifadesiyle dünya zevklerine son veren ölümü çokça hatırlayalım Dünyanın süsüne zevkine kapılmadan ve kalp kırmadan Rabbimize mahcup olmadan onun rızasına uygun güzel davranışlarla imtihanı en iyi şekilde vermeye çalışalım. Yüce Allah bizlere bu fani hayattan iman ile ayrılmayı dünya hayatında ki yapmış olduğumuz hayırlı amellerimiz vesilesiyle ahirette sevinen kullardan olmayı nasip eylesin’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.