DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Belediye Meclis Toplantısı’nın Ekim Ayı ayağı gerçekleştirildi

Ekim ayı Gölcük Belediye Meclis Toplantısı dün Belediye Meclis Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Başkan Sezer, toplantıda Millet İttifakı grubunun verdiği soru önergesinde yer alan deprem konusunda açıklama yaparak, Kentsel Dönüşüm konusunda gelişmelerin olduğunu belirtti ve güzel haberi yakında vereceğini söyledi.

Toplantının Gündem Maddeleri;

  1. 2020-2024 Stratejik Planı
  2. 2020 Mali Yılı Performansı Programı
  3. 2020 Mali Yılı Bütçe Tasarısı
  4. 2020 Mali Yılı Belediye Bütçe Kararnamesi
  5. 2020 Mali Yılı Belediye Gelir Tarifesi
  6. Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi için Belediye Başkanına yetki verilmesi

Toplantıya 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlandı. Daha sonra Millet İttifakı grubunun soru önergeleri okundu. Millet İttifakı önergesinde olası bir deprem konusunda Gölcük’te yapılan çalışmalar ve ilçemizde kaç hasarlı binanın bulunduğu oldu.

‘Deprem konusunda Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmalarımız var’

Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, soru önergesine şu cevabı verdi: ‘Bu konuyla ilgili olarak yapılması gerekenlerin neler olması, daha önce tespit çalışması yapılmalı. Veriler elimizde olmalı. 1999 depreminden sonra hasar tespitle ilgili çalışmalar Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından yapıldı. Şimdi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılıyor. Yapılan çalışmalarda az, orta ve ağır hasarlı binalar tespit edildi. Şu anda rakamsal bir çalışmalar yapılmalı. Bu konuyla ilgili bir çalışma yapıp, bir sonraki mecliste gerekirse gündeme alalım. Elimizde verisel bilgiler olmadan bun gündeme alamayız. Olası bir İstanbul depremi tehlikesi var. Bizlerin Kentsel Dönüşüm ile ilgili çalışmalarımız var. Bunu önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağız’ dedi.

Millet İttifakı’nın verdiği bir sonraki soru önergesi, Olası afet durumlarında acil toplanma alanları konusunda oldu.

‘Acil Toplanma Alanlarını kamuoyu ile paylaştık, eksik bölümleri de tamamlayacağız’

Başkan Sezer, ‘Geçtiğimiz günlerde yaşanan 5,8 ve geçmişten günümüze kadar yaşlanan depremleri tekrardan gözden geçirme fırsatını yaşadık. Toplanma Alanları ile ilgili nerede olduğunu sosyal medyada ve link olarak kamuoyu ile paylaştık. Bunlara ilave alanlar olur mu diye arkadaşlarımızla görüşme yaptık. Eksikliklerin olduğunu tespit ettik. Önümüzdeki günlerde bu talebi de Valimize ileteceğiz. Aydınlık ve uygun alanlar toplanma alanları depremde gerekli yerlerdir. İlgili kurumlarla yazışmaları yapıp, belirli alanlara MAG konteynırlarının nereye konulacağını tespit edeceğiz.’

İlk 5 madde komisyona havale edildi

Toplantının ilk 5 maddesi olan 2020-2024 Stratejik Planı, 2020 Mali Yılı Performansı Programı, 2020 Mali Yılı Bütçe Tasarısı,2020 Mali Yılı Belediye Bütçe Kararnamesi, 2020 Mali Yılı Belediye Gelir Tarifesi maddeleri belediye meclis üyelerinin oybirliği ile komisyona havale edildi.

6. madde oybirliği ile kabul edildi

Gündemin 6. maddesi olan Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi için Belediye Başkanına yetki verilmesi belediye meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edildi. Toplantı daha sonra dilek ve temennilerin ardından sona erdi.

Başkan Sezer, dilek ve temenniler bölümünde yaptığı konuşmada Kentsel Dönüşüm Projesi konusunda güzel gelişmelerin olduğunu belirterek, ‘’Konuyla alakalı önümüzdeki günlerde bilgi vereceğim’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.