DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

CHP, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı Anıtpark’ta kutladı BU SEVDA ASLA BİTMEYECEK

CHP, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı Anıtpark’ta kutladı

BU SEVDA ASLA BİTMEYECEK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Örgütü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın  96’ncı yıldönümünü Anıtpark’ta Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile kutladı. Törende konuşma yapan CHP Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel, “ Bu sevda asla bitmeyecek” dedi.

CHP’liler tam kadro katılım gösterdiler

CHP Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel ve Yönetimi, Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri ve Yönetimi, Gençlik Kolları, Belediye Meclis Üyeleri, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir İsmet İşeri ve partililer katılım sağladı.

“Cumhuriyet, Ulusumuza bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir”

CHP Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan program saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştiren CHP Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel konuşmasında, “ 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti’nin ulusal onurudur; bugün 96’ncı yıl dönümünü coşkuyla kutlamanın mutlu gururunu bir kez daha yaşıyoruz. Bu şanlı günü yüzyıllar boyu kutlamaya da devam edeceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Yarın Cumhuriyeti ilan ediyoruz’ dediğinde; yurdumuzda aynı zamanda devrimler sürecinin de önemli bir adımı atılmıştır. Ulu Önder Atatürk’ün ilke ve inkılaplarıyla Türkiye Cumhuriyeti, çağdaşlaşmış, ekonomik, sosyal ve hukuksal yönden atılımlar gerçekleştirmiştir. 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkıp milli Mücadeleyi başlatan Mustafa Kemal Atatürk, 29 Ekim 1923 tarihinde, “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.” diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Ulusumuza bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir” dedi.

“Cumhuriyet hepimizin ortak değeridir”

konuşmasına devam eden Başkan Gürel, “Hedefi daima ileri olan, çağdaş bir devletin temelini atan ana unsur, hiçbir tartışmaya mahal bırakmaksızın Cumhuriyetin ta kendisidir. İçinde demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü, milli egemenliği ve bağımsızlığı barındırır. 29 Ekim 1923 Türk Milleti’nin karanlığa karşı başkaldırısıdır. Dolayısıyla, Türk Devleti’nin halkı ile bütünleşerek emperyalizme karşı savaşarak Cumhuriyeti kurma kararını vermiş olması değerini daha da arttırmaktadır.  Cumhuriyetin ortak değerlerine, kazanımlarına her zamankinden daha fazla sahip çıkarak içtenlikle çalışmalı ve mücadele etmeliyiz. Birlik ve beraberliğimizin bozulmasına, kardeşçe bir arada barış içinde yaşamamıza engel olmak isteyenlere asla izin vermemeliyiz.   Cumhuriyet hepimizin ortak değeridir. Türk Milletinin Kanı ve canı pahasına esaret zincirlerini kırarak, işgalcileri vatan topraklarından çıkararak, kurduğu ve bizlere emanet ettiği, Cumhuriyetimizi yüceltmek, tüm değerleriyle sonsuza kadar yaşatmak hepimizin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur” dedi.

“Cumhuriyetimizi yüceltmek için durmadan mücadele edeceğiz”

Başkan Gürel son olarak, “Bizler Cumhuriyete olan inancımızı, Atatürk Devrimlerine olan bağlılığımızı ve Özgürlük sevdamızı asla kaybetmeden, Cumhuriyetimizi yüceltmek için durmadan mücadele edeceğiz. 29 Ekim, bizi biz yapan ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür.  Geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve de kararlılığı dileğiyle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla  anıyor; Milli Egemenliğe dayanan ve gücünü halktan alan Cumhuriyetimizin ilan  edilişinin 96. yıldönümünü  kutlamanın heyecanı, coşkusuyla tüm ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.