DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

CHP Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel, ‘TÜRKİYE BÖLGENİN SİGORTASIDIR’

CHP Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel,

‘TÜRKİYE BÖLGENİN SİGORTASIDIR’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel yaptığı basın açıklamasında gündemi değerlendirdi. Gürel yaptığı açıklamada, “ Ülkemizin yeni bir Suriye politikasına ihtiyacı vardır” dedi.

“Suriye’de yaşanan kriz küresel bir nitelik kazanmıştır”

CHP Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel yaptığı açıklamada, “Öncelikle belirtmek isterim ki; Biz Suriye’de terörle ve teröristle mücadele eden askerlerimizin, güvenlik kuvvetlerimizin burnu dahi kanamasın diye mücadele etmekteyiz. Vatanımızın güvenliği ve milletimizin huzuru için şehit olan askerlerimize, tüm güvenlik güçlerimize Allah’tan Rahmet, gazilerimize ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bütün temennimiz ve mücadelemiz Mehmetçiğimizi, kazaya, belaya uğramadan yurdumuza sağ salim gelmesi içindir. Suriye’de 2011’den bu yana süren iç savaş, bir yandan bölgemizin istikrarı bakımından yeni tehditler üretmeye devam ederken, Suriye ile birlikte ülkemizi de kanatmaktadır. Suriye’de yaşanan krizle ilişkili sorunların etkileri bölgemizi aşarak küresel bir nitelik kazanmıştır. Bölgedeki ve bölge dışındaki terör öğütlerinin farklı coğrafyalardaki varlık ve eylemleri, çatışmaların neticesinde ülkelerini terk etmek zorunda kalan milyonlarca sığınmacıların Suriye’deki krizin yarattığı karmaşık küresel etkilerden bazılarıdır.

‘Ülkemizin yeni bir Suriye politikasına ihtiyacı vardır’

Gürel sözlerinin devamında, “Suriye’de yaşanan bu kriz neticesin de burada oluşan ve de konuşlanan PKK-PYD ve DEAŞ gibi terör örgütleri bu coğrafyada ciddi tehdit unsuru haline gelmiştir. İşte bu sebeple başlatılan “Barış Pınarı Harekatı” büyük önem arz etmiş ve başarı elde edilmiştir.  Bu bağlamda ABD ile sağlanan mutabakat Ülkemiz için çok olumludur. Bu sürecin ardından süre 150 saat daha uzatılmıştır. Bu süreç çok iyi takip edilip, analizi yapılmalıdır. Bu koşullarda da Ülkemizin yeni bir Suriye politikasına ihtiyacı vardır. Çünkü Türkiye bu bölgemizdeki yangını söndürebilecek kapasiteye sahip güçlü ve itibarlı bir ülkedir. Suriye ile girilecek diplomatik ilişkiler bu sorunun giderilmesine ve de Suriye’nin yeni bir anayasayla demokratikleşmesinin sağlanmasına ve halkında geleceğinin aydınlanmasına büyük katkı sunacaktır” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.