DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

CHP Gölcük Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri, “GÖLCÜK’ÜN DEPREME HAZIR OLMADIĞINI GÖRDÜK”

CHP Gölcük Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri,

“GÖLCÜK’ÜN DEPREME HAZIR OLMADIĞINI GÖRDÜK”

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Gölcük İlçe Kadın Kolları haftalık olağan toplantılarını parti binasında Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri önderliğinde gerçekleştirdi. Başkan İşeri toplantıda, Gölcük’ün depreme hazır olmadığını ifade etti.  

CHP Gölcük İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri açıklamalarına başlamadan önce ilçemizde yeni göreve başlayan Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut ve İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mahir Sarıdağ’a hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade etti. Başkan İşeri,  gerçekleştirdikleri ziyaretlerin çok verimli geçtiğini ve ilçemizde göreve başlayan Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut ve İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mahir Sarıdağ’ın görevlerinde başarılar dilediğini belirtti.

“Bizde Gölcük’te yaşıyoruz ve şöyle baktığımız zaman Gölcük’te de kaçacak bir yerimiz olmadığını görüyoruz”

İşeri ardından yaptığı açıklamada, “ Bugün İstanbul depreminin üstünden kısa bir zaman geçmiş olmasına rağmen hepimizin yaşamında bir yeri olan bir olay yaşadık. Her ne kadar İstanbul’da yaşanmış olsa da bizlerde oldukça etkilendik. Depremi yaşıyoruz ama insanlarımızın kaçabilecekleri bir alan gösteremiyoruz. Yıllardır İstanbul depremi olacak deniliyor ama İstanbul’da toplanma alanlarımızın bir çoğu AVM’lere çok katlı binalar için imara açıldı. Her yer bina oldu.  Yaşanabilecek bir deprem sonrasında insanların toplanabileceği bir alan yok. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun çok güzel bir açıklaması oldu. İETT otagarını toplanma alanı yapacaklarını duyurdu. Bizde Gölcük’te yaşıyoruz ve şöyle baktığımız zaman Gölcük’te de kaçacak bir yerimiz olmadığını görüyoruz.  Şimdi Gölcük’te acil durumlarda toplanma alanları açıklandı. Baktığımızda Merkez Mahallesi için Anıtpark belirlenmiş ama Merkez Mahallesi nereye kadar uzanan bir mahalle ve bu kadar insan bir oraya nasıl sığacak, iki oraya kadar nasıl gelecekler.

“Bizim önce binalara güvenmemiz gerekiyor”

Gölcük’te Kentsel Dönüşümün en kısa zamanda hayata geçmesi gerektiğini ifade eden İşeri, “Kentsel dönüşüm diyorlar. Fakat daha hiçbir ses seda yok. Bunu yanında Gölcük’te oldukça fazla riskli binalarımız var. Biz bu depremi yaşadık ve sanki her an olacakmış gidi diken üstünde yaşıyoruz. Yüksek binalara çıkarken hatta önünden bile geçerken çekiniyoruz. Bizim önce binalara güvenmemiz gerekiyor. Gölcük’te baktığımız zaman 99 depreminde hasar almış ve yıkılması gereken birçok binanın olduğunu görüyoruz. Özellikle D-130 Karayolu üzerinde büyük risk taşıyan binaların kontrollerinin yapılmasını istiyoruz.  Biz insanlara değer verilmesini ve biran önce projelerin yapılmasını istiyoruz” dedi.

“Hangi binanın güvenli hangi binanın güvensiz olduğunu bizler bilemeyiz”

İşleri sözlerinin devamında, “Bu deprem sadece İstanbul’u ilgilendirmiyor. Gölcük olarak bizi de ilgilendiriyor. Üzerinden 20 yıl geçti. Biz daha Gölcük’te doğru düzgün bir proje göremedik. Depreme hazırlıklı olmamız gerekiyor deniliyor ama biz hiçbir hazırlık göremiyoruz. Deprem çantası hazırlamakla iş bitmiyor. Deprem çantasını eline aldın da o kapıdan çıkamadıktan sonra ne anlamı var. Deprem vergisinin  deprem bölgesinde harcanması, iletişim vergisinin de iletişimde kullanılması gerekiyor. İletişim vergimiz kesiliyor ama o gün bütün GSM Operatörleri resmen çöktü ve hiç kimseye ulaşamadık.  O zaman iletişim vergilerimizi geri versinler. Hangi binanın güvenli hangi binanın güvensiz olduğunu bizler bilemeyiz. Bu konuda yetkilileri göreve davet ediyor” dedi.

İşeri, “Sivas’ta Karamollaoğlu’na yapılan hareket konusunda biz parti olarak kınıyoruz”

İşleri son olarak, “Birde bizim için hangi siyasi parti olursa olsun Sivas’ta Karamollaoğlu’na yapılan hareket konusunda biz parti olarak kınıyoruz. Kim olursa olsun yapılmaması gereken bir şeydi. Sonuçta kendisi bir genel başkan ve yapılan bu hareketi kınıyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.