DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Çınarlık Meydanı’nda bu heykel ne zaman onarılacak?

Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu münasebetiyle yapılan ahşap heykelin kolu kesilerek zarar verilmişti. Vatandaşlar heykelin kolunun ne zaman tamamlanacağını merak ediyor.  

Heykelin akıbeti merak ediliyor

Geçtiğimiz yıllarda kendini bilmez kişi ya da kişiler tarafından kolları kesilen iki ahşap heykel Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü yetkilileri tarafından onarılmıştı. Fakat heykellerden birinin kolu yeniden kesilerek, zarar verilmişti. Vatandaşlar uzun süredir bu şekilde duran heykelin akıbetini merak ediyor. 

Vatandaşların tepkisini çekmişti

Değirmendere’ye varlıklarıyla güzellik katan ahşap heykeller vatandaşların büyük beğenisini topluyor. Adeta Değirmendere’nin simgesi olan Ahşap Heykellere zarar verilmesi Değirmendereli vatandaşların tepkisini çekiyor.

Caydırıcı cezalar uygulanmalı

Değirmendereli vatandaşlar, “ Değirmendere’mizde uzun yıllardır devam eden Ahşap Heykel Sempozyumu ile her yıl birbirinden güzel heykeller sergilenmeye devam ediyor. Bizim için oldukça değerli olan bu emanetlere bu şekilde zarar verilmesi bizleri oldukça üzüyor. Bu nedenle ahşap heykellere zarar veren kişi ya da kişiler tespit edilerek caydırıcı cezaların uygulanmasını bekliyoruz” dediler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.