DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Değirmendere’de muhteşem Cumhuriyet Bayramı yürüyüşü

SEVDAMIZ SONSUZ OLACAK

Değirmendere’de muhteşem Cumhuriyet Bayramı yürüyüşü

SEVDAMIZ SONSUZ OLACAK

Atatürkçü Düşünce Derneği Gölcük Şubesi’nin organize ettiği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Türkiye Emekli Subaylar Derneği’nin desteklediği Fener Alayı’na geçtiğimiz akşam yaklaşık 5 bin vatandaş katıldı. Değirmendere Sokakları Cumhuriyet ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk sevgileriyle adeta kırmızı beyaza boyandı.

Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda başlayan Fener Alayı’na katılanlar Atamıza ve Cumhuriyete olan sevgilerini haykırdı. Fener Alayına ADD Gölcük Şubesi Başkanı Cemil Özbaş, Yönetimi, ÇYDD Başkanı Nuriye Demirel, TESUD Başkanı Metin Akyol, dernek üyeleri, CHP Belediye Meclis Üyesi Muharrem Aydın, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir İsmet İşeri, CHP’li Parti üyeleri ve binlerce vatandaşlar katılım sağladı.

Özbaş, ‘Bu muhteşem coşkuya katılım sağlayan herkese teşekkür ediyoruz’

Fener Alayı programında konuşma yapan ADD Gölcük Şubesi Başkanı Cemil Özbaş, ‘Cumhuriyet Bayramımızı coşkulu bir şekilde kutlamaya gelen bütün Değirmenderelilere sonsuz teşekkür ediyoruz. Bugün ne yazık ki Şehidimiz olduğu için organize ettiğimiz canlı müzik programımızı iptal ettik. Allah Şehidimize rahmet eylesin, halkımızın başı sağolsun. Biliyorsunuz ki Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ülkemizi gençlere emanet etti. Şimdi konuşmayı ADD Gençlik Kolları Başkanımız Hakan Karadiken’e bırakıyorum. Tüm Milletimizin ve sizlerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum’ dedi.

Karadiken, ‘Sonsuza kadar Cumhuriyet’

Başkan Özbaş’tan sonra konuşma yapan ADD Gölcük İlçe Gençlik Kolları Başkanı Hakan Karadiken, konuşmasında şunları söyledi: ’Saygıdeğer Gölcük halkı, Cumhuriyetimizin 96. Yaşında bizleri yalnız bırakmadığınız için gençler olarak sizlere teşekkür ederiz, iyi ki varsınız. Türk gençliği olarak bugüne dair söyleyeceklerimiz var lütfen bize kulak verin. Uzun ve yorucu bir mücadele… Şöyle tanımlıyor Mustafa Kemal o günleri: “Uçurumun kenarında yıkık bir ülke… Türlü düşmanlarla kanlı boğuşmalar… Yıllarca süren savaş…” Binlerce can veriyoruz o yıllarda. Yalnızca şehit olanlar değil, kalanlar da veriyor sanki canını bu vatana. Onların sayesinde bugün nefes alan bir ülke… Ve bu ülkenin 96.  yaşını kutlayan biz Türk gençleri… Her 29 Ekim’de olduğu gibi bugün de bir yaş daha alıyor Cumhuriyet çınarı. Ve artık hiçbir gücün kesmeye cesaret edemeyeceği kadar sağlam kökleri var. Cumhuriyet yalnızca bir günde kazanılan bir “rejim” değildir. Yıllarca ateş yağmurunda kalmış bir milletin, göğsünü ateşe siper ederek ülkeye kalkan olmasının destanıdır. Karanlığa saplanmış bir milletin, yeniden aydınlığa çıkış hikayesidir. Peki, kimler ışık yaktı bize bu karanlık günlerde? Umutsuzluğun kol gezdiği topraklarda umudun yeşerebilmesi için çırpınan, savaşın tam ortasında eğitim için uğraşan, sanatı hayat damarı sayan ve kendi söylediklerini değil de bilimi tercih etmemizi öğütleyen bir lider. Hasta olarak anılan bir ülkeyi canı pahasına da olsa sağlığına teslim eden, kadınlara insan olmanın haklarını veren, halkının geleceğini tek bir kişinin dudaklarının arasında bırakmayan bir lider ve arkasında “Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım”  diyen bir millet. Tüm bu haklar ve kazanımlar uğruna, dedelerimizin ninelerimizin kendi haklarından kendi geleceklerinden feda ettiğini unutmamalıyız.’

‘Cumhuriyetimizin kazanımlarını ve ilkelerini her türlü engelin aşılmasında bir rehber olarak görmeliyiz’

Karadiken, son olarak, ‘Cumhuriyet; fikren, ilmen ve bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister. Bu koruyucular şüphesiz Atatürk’ün yolunda ilerleyen Türk gençliğidir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk “Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizlersiniz” diyerek Cumhuriyet gençlerine büyük bir emanet bırakmıştır. Bunun bilinciyle yaşayarak, cumhuriyetin ne türlü zorluklarla kazanıldığını unutmamalı ve bunu nesiller boyu aktarmalıyız. Bizlere düşen ülkemizin bu kutlu gününü anmak ve bugünde de hakkını vererek yaşamaktır. Cumhuriyetimizin kazanımlarını ve ilkelerini her türlü engelin aşılmasında bir rehber olarak görmeliyiz. Günümüzde Cumhuriyetimizin, demokrasimizin ne denli önemli olduğunu, ülkemizden başka gidecek bir yerimizin başka bir vatanımızın olmadığını daha iyi anlıyoruz. Biz Atatürkçü gençler olarak ülkemizi; dışarıda emperyalistlerden içeride de cumhuriyetimizin kazanımlarını yok saymaya çalışan gericilerden ilelebet koruyacağız. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Yaşasın Cumhuriyet!’ dedi.

150 Metrelik Türk Bayrağı açıldı

Konuşmaların ardından Fener Alayı yürüyüşü başladı. Yürüyüş Çınarlık Meydanı’ndan başlayarak, Cumhuriyet Caddesi’nde ve Sahilden devam edildi. Yürüyüş, tekrardan Çınarlık Meydanı’nda sona erdi. Fener Alayı’nda sokaklar adeta Kırmızı Beyaza bürünürken, birçok vatandaş Fener Alayı yürüyüşüne evlerinden destek verdi. Fener Alayı’nda ayrıca 150 metrelik büyük bir bayrak açıldı. Ortaya çıkan görüntüler görülmeye değerdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.