DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Döviz yükselişe geçti

İlçemizde hizmet vermekte olan Bektaş Döviz’in vezne sorumlusu Müjdat Kazanfer döviz piyasası hakkında önemli açıklamalarda bulunurken, dövizin yükselişe geçtiğini ifade etti.

Dövizde yukarı yönlü bir hareketlenme başladığını ifade eden Kazanfer yaptığı açıklamada, “ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Amerika Birleşik Devletleri’ne harekatın başlaması, güvenli bölge oluşturulması gerektiğini söylemesinin ardından ABD Başkanı Trump, bölgedeki kendi askerlerini çekti ve bu harekatta olamayacaklarını dile getirdi.  Trump’ın sosyal medya hesabına, Türkiye’ye yönelik olarak ekonomik yaptırım yapabileceklerini yazmasının ardından 5,68 bandında olan dolar 5,94 bandına, 6,30 bandında olan Euro ise 6,53 bandına kadar yükseldi. Daha sonra, söz konusu yazının ardından Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı’na başlamasından dolayı dövizde yukarı yönlü hareketlenmeler gördük” dedi.

“Merkez Bankası, tekrardan faiz indirimine gidebilir”

Kazanfer sözlerinin devamında, “Önümüzde, yapılacak olan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz toplantısı var. Merkez Bankası, tekrardan faiz indirimine gidebilir. Burada faizi ne kadar indirecekleri belli değil. Faizler tekrar düşerse yukarı yönlü hareketlenmeler görebiliriz. Umuyoruz ki Türkiye bu harekattan başarılı bir şekilde çıkacaktır. Ancak harekat tamamlanana kadar dövizdeki dalgalanmalar devam edeceğe benziyor. ABD Merkez Bankası’nın da faiz toplantısı olacak ve burada ne karar alacağı merak konusu. Çıkacak neticeye göre tekrar yukarı yönde hareketlenmeleri görebiliriz. En azından yılsonuna kadar dövizde hızlı dalgalanmalar görebiliriz. Piyasalardaki belirsizlik devam ediyor. Diğer ülkelerin bu harekat için ne söyleyeceği, harekata nasıl baktıkları da dalgalanmalara yön verecektir. Şu an için herhangi bir düşüş söz konusu değil” dedi.

Döviz fiyatları

 Dolar alış 5,760 TL, satış fiyatı 5,940 TL  

Euro alış  6,350 TL, satış 6,530 TL

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.