DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Çanakçı, ‘BU KIŞ MEYVE VE SEBZEDE SIKINTI YAŞANMAYACAK’

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı yaz aylarında Gölcüklü çiftçilerin her hangi bir sıkıntı yaşamadıklarını ifade ederek, “Bu kış meyve ve sebzede sıkıntı yaşanmayacak’ dedi.

Kış sebzelerinde üretim yönünde bir sıkıntı görünmemektedir

Gölcüklü çiftçiler tarafından kış sebzelerinin ekildiğini ve yaz aylarında olduğu gibi bereketli bir kış dönemi geçirmeyi beklediklerini belirten Gölcük Ziraat Odası Başkanı Çanakçı, “Gölcük’te şu anda meyve ve sebze konusunda üretimde ve tedarik alanında bir sıkıntı yok. Sezonluk ürünlerin bol miktarda olduğu gözlenmektedir. Lahana, ıspanak, marul, elma, armut, nar bol miktarda pazarlarımızda bulunmaktadır. Havaların elverişli gitmesi üretimi daha da fazlalaştırmaktadır. Bol olan ürünler pazarda tezgah fiyatlarında olumlu yönde etki yapmaktadır. Tüketicilerimiz fiyatların makul oluşundan oldukça memnundur. Şu anda iklim şartları olumlu yönde seyretmekte, görünürde bir sıkıntı arz etmemektedir. Kış sebzelerinde üretim yönünde bir sıkıntı görünmemektedir. Kış aylarında yaşanabilecek don olayı olmadığı sürece üreticilerimiz herhangi bir sıkıntıya düşmeyeceklerdir” dedi.

Gölcük’te şu anda ÇKS’ ne kayıtlı 312 çiftçi var

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı sözlerinin devamında, “Gölcük’te şu anda Çiftçi Kayıt Sistemi(ÇKS)’ne kayıtlı 312 çiftçimiz var. Bunun dışında kayıt dışı üretim yapan küçük ölçekli çiftçilerimiz de bulunmaktadır. Şu anda çiftçilerimizin tek sıkıntısı girdi maliyetleri (gübre, ilaç, mazot, elektrik) fiyatlarının yüksek oluşu çiftçilerimizi sıkıntıya sokmaktadır. Bunun dışında çiftçilerimiz bölgesel olarak ürettiği ürünü kısa sürede sattığı için fazla bir sıkıntıya neden olmamakta. Genel olarak baktığımız zaman üreticilerimizin sıkıntıları hat safhada. Girdi fiyatlarının düşürülmesi için Hükümetimiz acil çözümler üretmelidir. Çiftçiler kooperatifleşmeye, birlik olmaya yönlendirilmeli. Bunun için yasal düzenlemeler yapılmalı ve bir an önce hayata geçirilmelidir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.