DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

‘KİTAPLAR SESSİZ ÖĞRETMENLERDİR’

‘KİTAPLAR SESSİZ ÖĞRETMENLERDİR’

Gölcük’lü esnaf Osman Ay, kitaplara değer veren toplumların gelişerek, dünyada söz sahibi olduklarını belirterek, ‘Kitaplar sessiz öğretmenlerdir’ dedi.

Bize istediğimiz her şeyi öğretmeye hazır sadık dostlarımızdır

Kitapların önemine değinen Ay, şunları belirtti: ‘’Vazgeçilmez bir tutkudur kitap sevgisi. Aslında öyle bir sevgi var; yeter ki siz onu keşfedin ve onu bulun.Ona bir defa alıştınız mı asla vazgeçemezsiniz, çok seversiniz onu çok. Her gittiğiniz yere birlikte gidersiniz. Otobüste vapurda trende uçakta. Tatile gidersiniz onunla uyumadan hemen önce onunla olmak istersiniz. Yaprakları solmasın diye itinayla çevirirsiniz Evet tahmin ettiğiniz gibi sözünü ettiğim sevgim kitaplar için. Kitapları yeter ki sevin onu okumaktan asla bıkmayacaksınız. Fazlası zarar olmayan nadir şeylerdendir.çeşit çeşit boy boy kitaplar.kimisi insanların acılarını sevinçlerini kısaca yaşamlarını bize aktarırken kimisi de yeni bilgilere pencere olur.kimi kitaplardan arkadaşlığı dostluğu öğrenirken kimi kitaplardaki şiiri türküyü şarkıyı öğreniriz. Bize istediğimiz her şeyi öğretmeye hazır sadık dostlarımızdır. Kitaplar şimdi siz söyleyin bakalım kitap sevgisi çok güzel değil mi? Kitaplar sessiz Öğretmenlerdir. Bir insanı öldüren akıl sahibi bir yaratığı öldürmüş olur ama aklın ürünü olan kitabı yok eden aklın kendisini yok etmiş olur’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.