DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Yarın 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü

TAŞKIN; ‘ONLAR ALLAH’IN EMANETİ’

Gölcük Hayvan Hakları ve Aktivistleri Derneği Başkanı Gülçin Taşkın, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla önemli açıklamalarda bulundu.

İlçemizde duyarlılık artıyor

Başkan Taşkın,gazetemize yaptığı açıklamada şunları belirtti: “Her zaman söylediğimiz gibi öncelikle sokak hayvanlarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Sıcak yaz günlerini geride bıraktık. Sokaklarda yaşayan kedi ve köpekler, aç kaldıkları zaman yiyecek bulmaya çalışıyor ve özellikle de köpekler saldırganlaşabiliyor. Gördüğüm bir durum var ki ilçemizde birçok noktada, kapısının önüne bir kap su koyan, bir kap yemek bırakan insanlar vardı. Onlara gerçekten teşekkür ediyorum” dedi.

Onlar, Allah’ın sessiz kullarıdır

Başkan Taşkın, açıklamalarına şu sözlerle devam  etti:  “Sokak hayvanlarını korumamız gerektiğini her zaman belirtiyorum. Bizler de dernek olarak gerek derneğimize getirilen gerekse de sokaklarda gördüğümüz hayvanların eksiklerini kapatmak adına çalışıyoruz. Bizlere teslim edilen sokak hayvanlarını sahiplendirmeye gayret ediyoruz. Bizlere bu konuda destek olan arkadaşlarımız da var. Özellikle sokak hayvanlarına verilmek üzere yem alan birçok kişinin olduğunu söyleyebilirim. Onların desteği ile sokak hayvanlarını eksiklerini kapatabiliyoruz. 4 Ekim Hayvanları Koruma günü dolayısıyla bizler de bir program dahilinde çalışmalar yapacağız. Cuma günü sabah 8’de Kandıra’daki sokak hayvanlarının yanına gideceğiz. Aynı gün bizim derneğimize de bir ziyaret olacak. Halkımızdan ricam şudur ki sokak hayvanlarına her zaman iyi davranmalarıdır. Onlar, Allah’ın sessiz kullarıdır. Bu yüzden hayvanları gördüğümüz yerde onlara su verelim, mama vermeye çalışalım. Onlara şiddet gösterilmemesini özellikle rica ediyorum” dedi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.