• BIST 100

    10305,13%-0,51
  • DOLAR

    40,21% 0,09
  • EURO

    47,02% -0,10
  • GRAM ALTIN

    4358,00% 0,54
  • Ç. ALTIN

    6934,88% 0,52

10 Kasım’da Sadece Türkiye Değil

Genel 8.11.2019 13:06:42 0
10 Kasım’da Sadece Türkiye Değil

DÜNYA DAHİ’SİNİ KAYBETTİ

10 Kasım’da Sadece Türkiye Değil

DÜNYA DAHİ’SİNİ KAYBETTİ

Bugün sadece ülkemiz için değil başta tüm mazlum ülkeler ve dünyanın önde gelen devletlerine de fikirleriyle ışık olmuş, ilkeleriyle örnek olmuş ölümsüz liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 81. Sene-i devriyesi. Gazetemiz adına ölümsüz liderimize ve kahraman silah arkadaşlarına Allahtan rahmet diliyoruz.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN HAYATI

Mustafa Kemal Atatürk 1881 yılında Selanik’te doğdu. Ali Rıza Efendi babası, Zübeyde Hanım ise annesidir. Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitim aldığı okullar baştan sona şöyledir; ilkokul eğitimini Mahalle Mektebinde ve Şemsi Efendi Okulunda, ortaokul eğitimini Selanik Mülkiye Rüştiyesi ve Selanik Askeri Rüştiyesinde, lise eğitimini Selanik Askeri İdadisi, üniversite eğitimini ise Harp Okulu ve Harp Akademisinde almıştır. 1893 yılında Askeri Rüştiye’de okurken matematik öğretmeni ona Kemal ismini verdi ve böylece ismi Mustafa Kemal oldu.

I. Dünya Savaşı nihayete erdiğinde Mondros Ateşkes antlaşması imzalanması ile vatan topraklarını paylaşılacaktı. Fakat duruma el koyan Mustafa Kemal, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak milli mücadelenin temellerini attı.

23 Nisan 1920 tarihinde TBMM’nin açılmasına önder olan Mustafa Kemal Meclis tarafından da Hükümet Başkanı seçildi. 5 Ağustos 1921’de yine Meclis tarafından Başkomutan seçildi. Sakarya Savaşı’nın kazanılmasındaki büyük emeklerinden dolayı Gazilik unvanı ve Mareşallik rütbesi ile şereflendirildi.

29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet ilan edildi ve Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı koltuğuna oturdu. 1934 yılında Gazi Mustafa Kemal’e meclis “Atatürk” soyadını lâyık gördü.

81 YIL ÖNCE 10 KASIM’DA SAAT 9’U 5 GEÇE

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu Ulu Önder Atatürk’ün çok sevdiği ülkesine ve hayata veda ettiği gündür 10 Kasım. 1938 yılı 10 Kasım günü saat 9’u 5 geçe aramızdan ayrılan Atatürk o gün çeşitli etkinliklerle anılır. 10-16 Kasım haftası; onun yurtseverliği, inkılap ve ilkelerinin anlatıldığı, radyo ve televizyonda Atatürk’ün konuşmalarının kendi sesinden dinletildiği, Atatürk’le ilgili filmlerin gösterildiği Atatürk’ün anıldığı hafta olarak Türk halkı tarafından kutlanır. Atatürk’ün aramızdan ayrılığı gün, Anıtkabir ziyaret edilir, Ankara’da resmi tören yapılır. Her 10 Kasım’da Türkiye’de yaşam durur ve bayraklar yarıya indirilir.

DÜNYA ATATÜRK’Ü DAHİ OLARAK TANIDI

 

Ulu Önder Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin ardından Türk ulusunun yanı sıra tüm dünya ve dünya liderleri Atatürk’ü, yaşamın en nadir dahi olduğunu, devlet adamlığı ve dünya milletlerine örnek olabilecek çalışmalarıyla onu yaşatmıştır. Yenilikçi, ileri görüşlü olduğu gibi büyük bir komutan olan Atatürk, milleti ile birlikte “ya istiklal ya ölüm” parolası ile Türk halkının zafer kazanmasında önemli rol oynamıştır. Sadece savaşlarla yetinilmeyeceğini kanıtladı ve yeni Türkiye için birçok devrim yaparak Türk milletini çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmayı amaçladı. Son nefesine kadar çok sevdiği ülkesi için çalışan Ulu Önder; “Benden sonra beni benimsemek isteyenler bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar” sözüyle Cumhuriyeti Türk milletine emanet etmişti.

10 KASIM 1938’DE HAYAT DURDU

Sağlık durumu kötüye giden Atatürk’e 1938 yılı başlarında siroz teşhisi konuldu ve Avrupa’dan doktorlar getirildi. Fakat tedaviler sonuç vermedi. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk, 10 Kasım 1938 Perşembe sabahı saat 09:05’te İstanbul Dolmabahçe Sarayı’nda hayata gözlerini yumdu. Naaşı büyük bir törenle Ankara’ya uğurlandı ve Atatürk 21 Kasım 1938 günü Ankara’da büyük bir törenle Ankara Etnografya Müzesi’ndeki geçici kabrine konuldu. 15 yıl sonra da 10 Kasım 1953’te kendisi için yaptırılan Anıtkabir’de toprağa verildi.

10 KASIM’IN ANLAM VE ÖNEMİ NEDİR?

Her yıl 10-16 Kasım tarihleri arası Atatürk Haftası olarak kutlanır. 10-16 Kasım tarihlerini kapsayan hafta Türk milletini ve Türk topraklarını işgalcilerden kurtulmasında önemli rol üstlenen Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk ‘ün aramızdan ayrıldığı hafta olarak bilinir. Hayatı boyunca varlığını Türk varlığına armağan etmiş, halkın kendi kendini yönettiği Cumhuriyet idaresini kurmuş, yaşamı süresince yapmış olduğu devrimlerle, ülkemizi çağdaş ülkeler seviyesine ulaştırmış dünya lideri Atatürk, 10 Kasım 1938 günü saat 9’u 5 geçe hayata gözlerini yumdu.

Hain darbe girişiminin 9. yılında “Bir Millet, Tek Yürek” mesajı verilecek GÖLCÜK’TE 15 TEMMUZ RUHU YENİDEN CANLANIYOR

Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin, “15 TEMMUZ ZAFERİMİZİN ONURUNU HEP BİRLİKTE YAŞIYORUZ” 

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “15 TEMMUZ MİLLETİMİZİN KAHRAMANLIK DESTANIDIR”

Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Şakir Akçer, “ANKARA’YA YÜRÜDÜK, MAKUL BİR TEKLİF BEKLİYORUZ”

“Her 15 Temmuz’da “Zaferin Adı Türkiye” diye bir kez daha haykıracağız”

GÖLCÜK’TE PLAJ VOLEYBOLU TURNUVASI BÜYÜKLER KATEGORİSİNDE SONA ERDİ

Yıldız oyuncu transfer söylentilerine son noktayı koydu “KOCAELİSPOR’DA KALMAK İSTİYORUM”

Kocaelispor’da Selçuk İnan'dan Radikal Karar: 7 Futbolcu Kadro Dışı

Kocaelispor istiyordu, Fenerbahçe’ye imza attı

Mehmet Arslan, "MEMLEKETİN SELAMETİ İÇİN BİZ HER ZAMAN AYAKTAYIZ”

“O gecenin karanlığını yenenkardan aydınlık imandı”

TÜMGES, kadınların gönlüne ilmek ilmek dokundu; DENİZ KÜLTÜRÜ EL EMEĞİYLE YAŞATILDI

BÜYÜKŞEHİR DİJİKÜLTÜR’DE İLK YAYIN 15 TEMMUZ’A AYRILDI

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi, HAZİRAN AYI GEBE OKULU MEZUNLARINI VERDİ

HAKEVİ’nden Gaziler Derneğine ziyaret

Başkan Vekili Abiş’ten, KO-MEK’te aşure ikramı

RAHVAN AT YARIŞI DEĞİRMENDERE KOŞUSU NEFESLERİ KESTİ

Büyükşehir’den “Terörsüz Türkiye” çağrısına tam destek

Büyükşehir, Srebrenitsa’da 30. yıl acısını paylaştı

Her Marka ve Model Araç İçin Güvenilir Hizmetin Adresi: İSMET OTO

15 Temmuz’un 9. yılında “Kardan Aydınlık” teması işlenecek; BÜYÜKŞEHİR, DİRENİŞ RUHUNU YENİDEN YAŞATACAK

Anahtar Parti Gölcük’te 1. Olağan Kongresi'ni gerçekleştirdi HASAN HÜSEYİN HOYUR SEÇİLMİŞ BAŞKAN OLDU

Öztürk,“Vakfımız olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz”

Toprak ve kaya düşmesine karşı çelik ağ sistemi kuruldu; İZMİT’TE RİSKLİ BÖLGEYE GÜVENLİK KALKANI

Gölcük Kuyumcular Derneği Başkanı Naim Gürel Yatırım Uyarısı "ALTIN, HER ZAMAN GÜVENLİ LİMANDIR"

TÜKODER Gölcük Şube Başkanı Rıdvan Salman, “DOĞALGAZA GELEN ZAM GERİ ALINMALI”

Başkan Büyükakın, Karamürsel Dereköy İçme Suyu Arıtma Tesisi’ni inceledi; YARININ KOCAELİ'Sİ İÇİN ATILMIŞ STRATEJİK BİR ADIM

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Palyatif Servisinde AŞURE ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi’nde ailelere beslenme eğitimi; BİLİNÇLİ AİLE, SAĞLIKLI BİREY

Gölcükspor Yeni Sezona Güçlü Kadro Hedefiyle Hazırlanıyor: TRANSFERDE HIZ KESİLMİYOR

Yükleniyor

Vatan Caddesi’nde yanmayan sokak lambası bakım bekliyor

Çınarlık Meydanı’nda yaşanan üzücü kazadan acı haber geldi ERDEM ULAK KURTARILAMADI

Gölcük’teki üst geçitler elden geçiriliyor

Değirmendere Kayık çekek alanı OLTA BALIKÇILARIN GÖZDE MEKÂNI OLDU

Kuş ve Balık sevgisi giderek yoğun ilgi görüyor ATA PET MARKET TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Değirmenderede’ki takıcılar sokağında gelişi güzel araç parkları ULAŞIMI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Gölcük ADD’de yeni üyelere rozetleri takıldı

GÖLCÜK'TE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ CUMHURİYET MAHALLESİ'NDEN BAŞLADI

Çöken yola su bidonu ile çözüm aradılar

Değirmendere Vatan Caddesi girişinde yol yeniden çöktü

Gölcük Kuyumcular Derneği Başkanı Naim Gürel Yatırım Uyarısı "ALTIN, HER ZAMAN GÜVENLİ LİMANDIR"

Şahin, “SGK, kutusu değişen ilacı artık karşılamıyor, bunun sıkıntısını emeklimiz çekiyor”

Kocaeli Sanayi Odası ve İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Ayhan Zeytinoğlu,  “ AVRUPA YEŞİL MUTABAKATI NE DURUMDA?”

Gürel,  “Küçük yatırımcı altında kalmaya devam etmeli”

KSO Başkanı Zeytinoğlu haziran ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin “YÜZDE ORANINDA DEĞİL EŞİT ZAM YAPILMALI”

Gölcük Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Musa Mısırlıoğlu “6 AYDA 174 ESNAFA 108 MİLYON 134 BİN LİRA KREDİ DESTEĞİ SAĞLADIK”

Gülşen Gayrimenkul’ün sahibi Çiğdem Gülşen, “EMLAK PİYASASINDA  DURGUNLUK DEVAM EDİYOR”

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin, “ENFLASYON  ORANININ YANINDA SEYYANEN ZAM DA İSTİYORUZ”

Gürel, “Altın uzun vadede her zaman faiz ve dövizden daha karlıdır”

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2