DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Ay, ‘Allah rızası için sabreden kul ne güzel kuldur’

Ay, ‘Allah rızası için sabreden kul ne güzel kuldur’

Ay, ‘Allah rızası için sabreden kul ne güzel kuldur’

İlçemizin sevilen esnaflarında Osman Ay,  “Değer verdiğin insan senin değerini bilmiyorsa bırak kendi değeri ile kalsın. Şahit olarak Allah yeter” dedi. Ay, ayrıca geçtiğimiz günlerde kutlanan tüm Öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutladı.

“Bu dünyanın Allah katında hiçbir değeri yok”

Ay yaptığı açıklamada, “Değerli kardeşlerim; Bize her zaman Rabbimiz yetti ve yetmeye devam eder. İftiraya uğrasan da haksız yere hapis yatsan da yıllarca kimse görmedi, duymuyor diye üzülme. Allah, her şeyi en ince ayrıntısına kadar görüyor. Hepsinin bir hesabı var. Senin hakkını savunan yine Hak Teala’dır, hiç merak etme. Bu dünyanın Allah katında hiçbir değeri yok. Olsaydı kafire rızık vermezdi.  O, bu dünyaya değer vermediği için senin hakkını inşallah ahretinde kendi savunacak. Seni en güzel yere hak ettiğin makama eriştirecektir. Nefes alıyorsan Allah seni unutmamış demektir. Sen yeter ki şahit olarak Allah’ı tut. De ki Ya Rabbi: Yaşadığım bu musibet için seni şahit tutuyorum. Hakkımın alınmasından, ayağımın kaydırılmasından sana sığınıyorum. Allah en doğru vakti bilir. Ve daima anımsa: Önemli olan saati değil, vaktidir. Vakit dolmadan Allah’ın yazdığı, uygun gördüğü tecelli etmez. Sen bu vakte kadar sabır göster ki  arada geçen zaman ibadete dönsün. Biliyorsun, sabır en güzel ibadetlerdir. Allah rızası için sabreden kul ne güzel kuldur. O aşk olmaya yakın kuldur. Oradan yavaş yavaş gül kokuları kokmaya başlar” dedi.

‘Öğretmen bir Sanatkardır’

 Sevilen esnaf Osman Ay, ‘Öğretmen bir sanatkardır yarının temelini o attığı gibi değerli kişilik hamuruna da biçim verir. Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.öğretmenden eğiticiden mahrum bir millet henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır.  Öğretmenler Günü öğretmen mesleğini icra eden kimseleri onurlandırmak için çeşitli etkinliklerin düzenlendiği bir kutlama günüdür. Her yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kutlanır. Osman Ay kardeşimiz bugüne özel ebedi hayata intikal etmiş öğretmenlerimiz için 30 kutu çikolatalı Gofret dağıttı.Okumuş olduğu bir Kur’an-ı Kerim hatmini de öğretmenlerimize hediye ett. Hayatta olan öğretmenlerimize de sağlık sıhhat mutluluklar dileyerek öğretmenlerimizin sadece bugünlerde değil her daim hazırlanmalarını istedi. Bana neyin yanlış neyin doğru olduğunu ayırt etmem için rehberlik eden bana nasıl yazılacağını öğreten bir uçurtma olarak hayal kurmamı ve uçmamı sağlayan arkadaşım akıl hocam ilham kaynağım ve ışığım.Her şey için teşekkürler.  Onların desteğine her zaman minnettar olacağız bize rehberlik ettikleri için borcumuzu asla ödeyemeyeceğiz.Öğretmen doğan güneşe benzer etrafını aydınlatarak karanlıklarda meydan okur.çocuklarımızın yetişmesinde her türlü fedakarlığı gösteren sizlere çok şey borçluyuz. Başöğretmen Atatürk’ün yansıması olan sizler övgülerin en güzeline layıksınız. Benim için bir öğretmen değil aynı zamanda bir ilham kaynağı olan canım öğretmenlerim sizin gibi bir yol göstericim olduğu için o kadar şanslıyım ki.Dünyanın en kutsal vazifesini yapan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü canı gönülden kutluyor ellerinden öpüyorum’ dedi.  

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.