DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel, “İLÇEMİZDEKİ TİCARİ HAYAT KÖTÜYE GİDİYOR”

CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel,

“İLÇEMİZDEKİ TİCARİ HAYAT KÖTÜYE GİDİYOR”

CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel ilçemizde bulunan esnafların her geçen gün daha da ekonomik sıkıntı içine girdiklerini ifade ederek, Gölcük Esnafına yönelik acil yapılanlalar yapılması gerektiğini ifade etti.

“170 bin’e yaklaşan nüfusuyla ilçemizde de bu sorunlar fazlasıyla yaşanmaktadır”

CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel konu hakkında yaptığı açıklamada, “Ülkemizin ve dolayısıyla ilçemiz ekonomisinin lokomotifi olan küçük ve büyük ölçekli esnaflarımızın durumu ne alemde? Esnaflarımız hayatlarından memnun mu? Borçlarını rahat ödeyebiliyor mu? Esnaflarımız sıkıntılarını gidermek için ne gibi faaliyetlerde bulunuyor? Yetkililer bu durum karşısında ne gibi katkı sunuyor?  Gibi soruları çoğaltabiliriz. İşçi, memur ve emeklilerimizin yoğunlukta olduğu, 170 bin’e yaklaşan nüfusuyla ilçemizde de bu sorunlar fazlasıyla yaşanmaktadır. Yetkililer, dönem dönem “Gölcük’te kazandığını, Gölcük’te harca” diye kampanya başlatsa da, bu uygulama ne kadar karşılık buluyor? Bu konum da irdelenmesi ve sorgulanması herkes tarafından yapılmalıdır. Çünkü esnafımız bu bağlamda üzerine düşeni ne kadar yapmakta, müşteri konumundaki Gölcük halkı ne kadar katkıda bulunmaktadır. Bu konular ilçemizdeki ticari hayatı ve gelişmeyi beraberinde getirecek önemli meselelerden biridir. (Çünkü depremden önce o günkü koşullarda ülkemizin önemli markaları ilçemizde satılabilmekteydi.)” dedi.

“Gölcük İlçemiz tekrar eski parlak günlerine döneceğine inancım tamdır”

Başkan Gürel sözlerinin devamında, “Örneğin ilçemizde ticari hayatın gelişmesine katkıda bulunacak önemli unsurlardan biri konumunda olan ve şu anda ilçemizin en büyük sanayi kuruluşu haline gelen FORD Fabrikası (eskiden Tersane Komutanlığı ve Askeriye idi) çalışanlarına dağıttığı giyim çeklerinin kullanabilirliğini neden Gölcük’teki esnaflarımızdan değilde, tek bir zincir mağazadan yana tercih yapmıştır. Eğer fabrika veya sendika Gölcük’teki esnaflarımızla bir anlaşma yapsaydı, hiç bir esnafımız buna hayır demezdi. Bu sayede esnaflar arasında tatlı bir rekabet olacak. Buda hem hizmet ve kaliteyi arttıracak, hem de fiyat politikasını olumlu etkileyerek zaten sıkıntılarla boğuşan esnafımızın yüzünü güldürüp bir nebze de olsa rahatlama sağlayacaktı. Çünkü yan sanayi ile birlikte 15 bin’e yakın bir personelin istihdam edildiği var sayılırsa bu ciddi bir potansiyele ulaşmaktadır. Tabiki sadece Ford Fabrikası, ilçemizdeki ticari hayatı tek başına canlandırmaya yetmez. Tersane ve Askeriye ile birlikte ( her ne kadar personel sayısı çok düşse de) eskisi gibi kaynaşmada sağlandığında ve bu konuda önemli bir faktör olan esnafımızda kendini geliştirip, günün koşullarında kendine bir çeki-düzen vermesiyle, Gölcük İlçemiz tekrar eski parlak günlerine döneceğine inancım tamdır” dedi.

“CHP İlçe Başkanı olarak örgütüme de ne görev düşerse katkı sunmaya hazırız”

Başkan Gürel son olarak, “Her ne kadar ülkemizde ekonomik kriz varsada, işçi, memur ve emeklilerimizin maaşları aksaman ödenmekte ve bu sayede ilçemize önemli bir sıcak para girişi sağlanmaktadır.  Biz siyasi partilere de, özellikle temsil ettiğim Cumhuriyet Halk Partisi İlçe başkanı olarak örgütüme de ne görev düşerse katkı sunmaya hazırız. İnanıyorum ki diğer siyasi partilerde bu göreve katkıda bulunacaklardır. Saygılarımla..” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.