DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

DESSAT 10 Kasım’da Atatürk’ü su altında andı NEREDE OLSAK KALBİMİZDESİN

DESSAT 10 Kasım’da Atatürk’ü su altında andı

NEREDE OLSAK KALBİMİZDESİN

Değirmendere Sualtı Topluluğu’na (DESSAT) bağlı bir grup dalgıç, Marmara Depremi’nin ardından fay hattının kıyıdaki yapıları denize çekmesiyle oluşan batık alandaki Atatürk köşesine anı dalışı gerçekleştirdi.

 ‘Su altı şehri’ne dalış gerçekleştirdiler

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 81. yılında, Gölcük’te 1999 Marmara Depremi’nin ardından fay hattının otel, vapur iskelesi, çay bahçesi, ev gibi yapıları denize çekmesiyle oluşan ‘su altı şehri’ne gerçekleştirilen dalışla anıldı.

Dalgıçlar, su altındaki portre ve Türk bayrağı önünde 2 dakika saygı duruşunda bulundular

Değirmendere Sualtı Topluluğu’nca (DESSAT) fay hattının kıyıdaki otel, vapur iskelesi, çay bahçesi, ev gibi yapıları denize çekmesiyle Değirmendere sahilinin 180 metre açığındaki ‘su altı şehri’ne anı dalışı gerçekleştirildi. Su altı görüntüleme yönetmeni Tahsin Ceylan, DESSAT Başkanı Murat Kulakaç ve bir grup dalgıç, Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksekokulu Seramik, Cam ve Çinicilik programı öğretim üyelerince 5 yıl önce hediye edilen mozaik Atatürk portresiyle 18-21 metre derinlikte tarihi çınar ağaçlarının bulunduğu alanda oluşturulan anı köşesine ulaştı. Dalgıçlar, su altındaki portre ve Türk bayrağı önünde 2 dakika saygı duruşunda bulunup ‘su altı şehri’ni gezerek etkinliği tamamladı.

Yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor, bundan sonra da devam edecek

Gerçekleştirdikleri dalış hakkında bilgi veren Su altı görüntüleme yönetmeni Tahsin Ceylan,  “Ulu Önder Atatürk’ün ölümünün 81. yıl dönümü, aslında bizim için ölümsüz olan bir lider. Değirmendere batık şehirde, Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksekokulu’nun daha önce hazırladığı Atatürk köşesinde anma gerçekleştirdik. Yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor, bundan sonra da devam edecek. Kendisini şükran, minnetle anıyoruz” diye konuştu.

Kulakaç, “Atamızı hiçbir zaman unutmayacağız”

Murat Kulakaç ise her 10 Kasım’da anı dalışı gerçekleştirdiklerini aktararak, “10 Kasım’lar bizim için, gençlerimiz için, su altıcılar için önemli. Atamızı hiçbir zaman unutmayacağız, onun fikirlerini her zaman yaşatacağız.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.